X

10 motive excelente sa devii chef 1

Pentru multi dintre cei care isi cauta astazi un job, munca este ceea ce sunt nevoiti sa faca pentru a castiga bani. Pentru chefi, in schimb, munca reprezinta pasiunea lor.

Daca iti place sa gatesti si esti pasionat de mancare, de ce nu ai incerca sa iti dezvolti interesul fata de gatit si sa il transformi intr-o cariera in domeniul hotelier sau in HoReCa? Iar intr-o lume in continua dezvoltare pe domeniul industriei hoteliere nu iti lipsesc deloc optiunile de invatare, datorita cursurilor, seminariilor, workshopurilor si atelierelor unde poti patrunde in tainele bucatariei, indiferent care este domeniul care te trage cel mai mult.

Incearca sa faci primii pasi in bucatarie cu un curs de initiere in arta gatitului, care poate functiona atat ca deschizator de drumuri noi, cat si ca un suport terapeutic, atunci cand vrei sa te refugiezi de lumea dezlantuita care iti tulbura nivelul de energie. De la un astfel de curs iti poti dezvolta pasiunile si poti ajunge pe un drum la care nici macar nu ai fi indraznnit sa speri!

Daca ai talent si esti dispus sa muncesti din greu, a fi chef este un job plin de satisfactii si interesant, dar mai ales unul care este la mare cautare. Iata mai jos doar 10 dintre cele mai tari motive pentru a deveni chef.

1. Este o cariera fantastica

Daca iti place mancarea si adori sa gatesti, de ce nu te gandesti sa iti faci o cariera din pasiunea ta si sa devii bucatar profesionist? Pe langa satisfactia muncii, a fi chef iti ofera oportunitati foarte mari de a progresa in cariera si de a trece prin toate pozitiile consacrate in domeniul bucatariei internationale: commis chef (ajutor de bucatar), demi chef, chef de partie, sous chef, chef de cuisine si in final executive chef.

In plus, vei avea optiunea de a-ti face meseria si de a-ti dezvolta cariera in diferite locatii precum restaurante, hoteluri, resorturi, companii de catering si evenimente corporate.

2. Este un job intr-o industrie infloritoare

Oamenii vor dori intotdeauna sa manance in oras, iar in conditiile in care in situatii normale industria HORECA creste de la an la an si cu siguranta va reveni la acest trend si dupa incheierea pandemiei, vor exista intotdeauna pozitii noi si provocatoare in oferta.

3. Poti avea o cariera la nivel global

Indiferent de locul in care decizi sa traiesti, gasirea unui loc de munca in calitate de chef va fi intotdeauna o optiune viabila. Fie ca iti place sa pregatesti preparate de lux pe un vas de croaziera, sau preferi sa ai o cariera de chef intr-o cafenea sau restaurant modern, meseria pe care ti-o alegi este una extrem de mobila!

4. Te poti specializa

Majoritatea bucatarilor invata pregatind tot felul de mancaruri, iar unii dintre ei sunt fericiti sa urmeze acest drum. Insa chiar si fara invatatul in bucatarie, exista numeroase oportunitati de a te specializa daca descoperi, sa zicem, o pasiune arzatoare pentru mancarea mexicana, pentru cea tailandeza sau chiar pentru deserturi, caz in care devii chef cofetar. Exista o sumedenie de optiuni de ramificare si dezvoltare si iti poti lansa oricand o provocare binevenita.

5. Activitatea independenta – deschide-ti propriul restaurant

Majoritatea chefilor sunt extrem de pasionati de ceea ce fac si multi dintre ei aleg sa se extinda pe cont propriu si sa isi infiinteze propriile restaurante.

6. Este o cariera creativa

Crearea de preparate noi si platingul in moduri cat mai creative este o arta in sine, astfel ca reprezinta o profesie excelenta pentru persoanele care nu duc lipsa de creativitate. Chefii creaza meniuri noi si adauga preparate noi si speciale in meniurile existente in fiecare saptamana.

7. Aduci fericire oamenilor

Oamenilor le place sa manance in oras, astfel ca indiferent daca ii ajuti sa faca dintr-un eveniment special din viata lor unul si mai fericit, sau daca le oferi un pranz mai delicios, e bine de stiut ca munca ta este apreciata.

8. Nu ai niciodata momente de plictiseala

Munca in bucatarie poate fi o provocare, pentru ca esti intotdeauna supus presiunii de a oferi rezultate si petreci mult timp in picioare. Insa daca esti rapid si bun la ceea ce faci, a fi chef poate fi extrem de placut si o cariera extrem de multumitoare.

9. Nu trebuie sa porti costum

Nu iti trebuie cravate incomode, pantofi cu tocuri sau costume business. Tunica de bucatar iti va aduce, in plus, si un salariu mult mai mare.

10. Lucrezi la ore variate

Chefii au sansa de lucra la ore foarte variate, in functie de locul in care decid sa isi desfasoare activitatea. Unele restaurante sunt deschise numai noaptea, altele doar in timpul zilei. Companiile de catering lucreaza in ture, iar pentru cateringul corporate vei lucra undeva in intervalul 9.00-17.00. Astfel, iti poti stabili orele de lucru si programul in functie de stilul de viata!

Sursa: https://www.tmstalent.com/blog/2018/08/10-great-reasons-to-become-a-chef

0
    0
    Cosul tau
    Cosul tau este golInapoi la magazin