Delta Dunarii vazuta din canoe si kaiace

O adevarata aventura pe canalele si lacurile Deltei Dunarii, cu canoe rapide si manevrabile. Canoea este probabil cea mai practica ambarcatiune de agrement, ideala pentru a strabate canalele, japsele si intinderile de apa ale Deltei. Cu ajutorul ei poti ajunge acolo unde se mai intalnesc inca specii rare de plante si pasari, pe care le poti privi si fotografia de aproape.

Detalii

New product

490,00 lei

- +

 
Informatii

Ce spui de Delta Dunarii vazuta din canoe  si kaiace? Suna bine, nu-i asa?

Ambarcatiunile cu vasle raman cele mai ecologice mijloace de transport, in contrast cu salupele de mare putere folosite din ce in ce mai mult de turistii care vin sa viziteze Delta. Astfel,cei care practica canoeing pot strabate toate apele Deltei, nefiind restrictionati de autoritati sau de debitul si adancimea canalelor. Pe parcursul excursiei cu canoe vor fi intalnite majoritatea peisajelor Deltei: canale, campuri, campuri de stuf, lacuri, paduri mlastinoase, colonii de pasari, grinduri de nisip.

Pe langa peisajele intalnite, tura cu canoea sau kaiacul ramane un sport captivant, un exercitiu de anduranta si navigatie, fiind foarte indicat pentru cei care doresc sa-si imbunatateasca tonusul muscular si conditia fizica.

Delta Dunarii vazuta din canoe  si kaiace. Campare si Masa

Locurile de campare vor fi stabilite de ghizi, in functie de conditiile intalnite in Delta in perioada respectiva. In prima zi tabara va fi instalata pe malul unui canal, iar a doua zi grupul va campa pe o plaja salbatica a Marii Negre. Fiecare participant trebuie sa detina echipamentul de campare. Pentru cei care vor solicita, vom asigura cort usor cu montaj instantaneu, sac de dormit si pelerina de ploaie.

Echipa de ghizi va asigura pentru cina, preparate la ceaun (peste prajit sau ciorba de peste), in functie de timpul avut la dispozitie. Participantii vor avea sarcina de a ajuta la capturarea unei cantitati suficiente de peste.

Pentru celelalte mese, Furnizorul recomanda participantilor sa isi aduca produse bogate in proteine cu un aport energetic ridicat, pentru a va putea sustine efortul depus pe parcursul traseului: conserve cu mancare de fasole, mazare sau linte, branza in zer, salam uscat, curmale, halva, banane, dar si cateva legume proaspete. (Fara mancare in exces, greutatea totala a incarcaturii trebuie sa fie cat mai mica.)

In schimb este obligatoriu ca fiecare participant sa detina 5-6 litri de apa. Participantii vor sta pe apa cca 4 ore efectiv in fiecare zi, turele fiind intrerupte de pauza de odihna.

Delta Dunarii vazuta din canoe  si kaiace. Traseu:

Excursia cu canoea va traversa o zona diversa ca peisaj, situata in sudul Deltei Dunarii. Traseul va porni din Dunavatul de Jos urmand sa strabata canalele si lacurile pana la mare, punctul final va fi pe plaja de la Perisor, unde convoiul de canoe ar urma sa ajunga in dupa-amiaza zilei a doua. Traseul este in asa fel conceput sa poata fi parcurs de catre toti participantii, avand o durata de cca 4 ore in fiecare zi (ziua I si II), turele fiind intrerupte de pauze de odihna si reprize de fotografie. Drumul de intorcere va urma sa fie facut cu vaporasul, pentru a se evita mersul cu canoea sau kaiacul impotriva curentului.

Program Delta Dunarii vazuta din canoe si kaiace

Vineri - Ziua I

 • 12:30 intalnire in Dunavatul de Jos
 • 13:00 instructaj, pregatirea barcilor, exercitii cu canoea
 • 14:00 plecarea pe traseu Traseu: Dunavatul de Jos - Canalul Lipovenilor - C. Dunavat, C. Mustaca
 • 16:00 popas
 • 17:30 sosire la locul de tabara
 • 18:00 organizarea taberei program liber
 • 20:00 cina

Sambata - ziua II

 • 10:00 plecarea pe traseu Traseu: C. Mustaca, C. Dranov, Lacul Dranov
 • 13:00 pauza de masa Traseu: L. Dranov - C. Perisor - L. Zaton - Grindul Perisor (Marea Neagra)
 • 14:00 Lacul Zaton - birdwatching
 • 15:00 Plaja Perisor
 • 15:30 organizarea taberei program liber
 • 20:00 cina

Duminica - ziua III

 • 10:00 traseu pe lacurile Zatoane (zona protejata)
 • 13:00 imbarcarea pe vaporas
 • 15:00 sosire la Dunavatul de Jos

Informatii utile pentru beneficiarul voucherului "Delta Dunarii vazuta din canoe":

Varsta minima: 16 ani

Cerinte: nu conteaza conditia fizica sau experienta in acest sport, insa, este obligatoriu ca participantii sa aiba abilitati minime de a inota.

Durata: 3 zile

Echipament obligatoriu:  incaltaminte sport lejera, pantaloni lungi si scurti, geaca de vant, palarie de soare, prosop, sumara trusa de igiena corporala, crema de soare, solutie impotriva tantarilor, lanterna. (Fara articole de imbracaminte in exces sau accesorii inutile in astfel de situatie, care nu ar face altceva decat sa ingreuneze bagajul.)

Echipament de pescuit: minim trusa de pescuit (undita telescopica, ace, plute, momeli).

Numar minim de participanti: 6

Echipament si servicii asigurate de Furnizor: canoe sau kaiac de 2 locuri, cu compartiment de bagaje si 2 compartimente etanse (chesoane) destinate obiectelor electronice. Ambarcatiunea poate sustine fara probleme 2 persoane si echipamentul necesar unei astfel de expeditie, rucsaci, cort, saci de dormit, provizii, apa etc. Vesta de salvare - articol obligatoriu. Echipament de campare - pentru cei care nu dispun de acest echipament, Furnizorul pune la dispozitie gratuit, in limita stocului, cort, sac de dormit, pelerina de ploaie.

Perioada in care se desfasoara activitatea: 15 - 17 Iunie 2018 - primul weekend. Urmeaza apoi altele, pana toamna tarziu

Localizare: Delta Dunarii

Valabilitate voucher: 12 luni

Programare: cu minim 6 zile inainte

*pretul afisat este per persoana, per pachet si nu include transport si masa (doar cina, in functie de pestele prins)

**daca nu se strange grupul de minim 6 persoane, cursul se reprogrameaza, toti participantii fiind anuntati

*** programul poate suferi modificari in functie de conditiile hidro-meteo din perioada respectiva

Scrie o recenzie

Delta Dunarii vazuta din canoe si kaiace

O adevarata aventura pe canalele si lacurile Deltei Dunarii, cu canoe rapide si manevrabile. Canoea este probabil cea mai practica ambarcatiune de agrement, ideala pentru a strabate canalele, japsele si intinderile de apa ale Deltei. Cu ajutorul ei poti ajunge acolo unde se mai intalnesc inca specii rare de plante si pasari, pe care le poti privi si fotografia de aproape.

Scrie o recenzie

23 alte produse in aceeasi categorie: