Curs parapanta de o zi in Muntii Retezat

Isi doreste libertate, adrenalina si senzatii noi? Isi doreste sa fie pilot de parapanta? Ajuta-l sa isi indeplineasca visul si ofera-i cadoul perfect: un curs de parapanta de o zi in Muntii Retezat unde va face cunoștință cu această lume minunata a zborului!

Detalii

New product

600,00 lei

- +

 
Informatii

Curs parapanta de o zi in Muntii Retezat – zbor, nu gluma

Punctul de decolare, situat la poalele Muntilor Retezat, in Tara Hategului, este unul dintre cele mai frumoase locuri de zburat din Romania si se afla la 10 km de satul Clopotiva, mereu bucuros de oaspeti faini, senini, care doresc sa-si intinda aripile.

Acest curs parapanta de o zi - este special conceput pentru cei care doresc afle mai multe detalii despre zborul cu parapanta și chiar să încerce câteva zboruri de înălțime mică. Activitățile sunt coordonate și supravegheate de instructori de parapanta atestați ().

Curs parapanta de o zi in Muntii Retezat. Program:

  • Ora 9 – înscrierea cursanților, completarea documentelor;
  • Ora 9:30 – prezentarea instructorilor de zbor, cadrului legal și al principiilor de activitate a unei școli de parapantă;
  • Ora 10 – deplasare în teren, la zona de instruire;
  • Ora 10:30 – Noțiuni teoretice: Cunoașterea echipamentului de zbor; Noțiuni și principii de utilizare; Noțiuni de meteorologie;
  • Ora 11-14 – Exerciții practice la sol: Echiparea; Gonflarea parapantei; Controlul parapantei la sol; Degonflarea parapantei; Analiza activităților;
  • Ora 14-15 – Pauza de masă +Masa în natură este oferită de ProAdrenaline Club +Apă plată sau minerală +Energizant
  • Ora 15 – Deplasarea la panta de zbor de altitudine mică
  • Ora 15:30 – Noțiuni teoretice: Decolarea Controlul parapantei în aer Aterizarea
  • Ora 16-18 – Exercițiii practice de zbor Echiparea; Decolarea; Zborul; Aterizarea; (În funcție de condiția meteo și de capacitățile fiecăruia, vei avea cel puțin 3 zboruri făcute sub supravegherea și cu îndrumarea instructorului prin stații radio. Înălțimea se va mări treptat până se va ajunge la aproximativ 30 m)
  • Ora 18 – Împachetarea echipamentului; Analiza activităților, concluzii;

Informatii utile pentru beneficiarul voucherului "Curs parapanta de o zi in Muntii Retezat":

Conditie fizica si medicala: Beneficiarul voucherului trebuie sa fie apt din punct de vedere fizic, medical (sa nu aiba probleme cardiace, respiratorii sau sa nu sufere de afecțiuni medicale ce au drept contraindicații practicarea acestui sport) si psihic. Cei care sufera de acrofobie (frica de inaltime), sunt rugati sa specifice acest aspect pilotului de zbor, pentru a fi luate masurile corespunzatoare situatiei respective.

Varsta minima: 15 ani (pana la 18 ani este necesar acordul scris al parintilor)

Nr. minim de participanti: 3

Nr. maxim de participanti: 5

Calificari: Nu se cere nicio calificare in domeniu, 

Echipamentul necesar zborului de initiere este asigurat de pilotul de tandem: echipament de ultima generatie supus controalelor periodice, casca de protectie, seleta (scaun) pentru zbor.

Tinuta recomandata: geaca de vant, bocanci sau incaltaminte sport (exlclus sandale sau pantofi cu toc), ochelari de soare si manusi pe timp de iarna.

Siguranta si securitatea zborului: Pilotul de tandem este cel care decide momentul potrivit decolarii in functie de conditiile meteo la locul respectiv si in functie de pasager, cu scopul asigurarii unui zbor in conditii de siguranta.

Vremea: Zborurile se pot efectua numai in zilele favorabile din punct de vedere al conditiilor meteorologice. De aceea este necesar sa contactezi telefonic pilotul, cu o zi inainte de data stabilita, pentru a confirma zborul. In cazul in care conditiile meteo se schimba (chiar la locul de decolare) si nu mai sunt favorabile (directia si intensitatea vantului, ploaie, ninsori, ceata) din motive de siguranta, zborul va fi reprogramat.

Perioada: tot timpul anului, inclusiv iarna

Localizare: zona Clopotiva, la 15 km de orașul Hațeg, judetul Hunedoara

Durata: o zi

Transportul: In pretul zborului nu este inclus transportul, clientul suportand costul acestuia.

Valabilitate voucher: 12 luni;

Programare: cu 1-2 zile inainte;

*Participanții au posibilitatea continuării cursurilor cu deducerea sumei din prețul total al cursului de pilot de parapantă (in baza diplomei pe care o vor primi de pilot elev de parapanta)

**Acest nu include zi zbor in tandem cu parapanta

Scrie o recenzie

Curs parapanta de o zi in Muntii Retezat

Isi doreste libertate, adrenalina si senzatii noi? Isi doreste sa fie pilot de parapanta? Ajuta-l sa isi indeplineasca visul si ofera-i cadoul perfect: un curs de parapanta de o zi in Muntii Retezat unde va face cunoștință cu această lume minunata a zborului!

Scrie o recenzie

6 alte produse in aceeasi categorie: