X

amintiri frumoase

Amintiri frumoase… expediate din trecut

Poate ca unul dintre cei mai buni prieteni ai omului este… uitarea. Ea face astfel incat, odata cu trecerea timpului, sa ne amintim doar clipele fericite ale vietii, eclipsand, macar partial, momentele de deznadejde, de furie, de singuratate. Iar atunci cand si aceste amintiri frumoase se ascund intr-un coltisor prafuit al mintii noastre, iar cineva le scoate la lumina, un amestec de bucurie sincera si de nostalgie ne umple sufletul si ne aduce zambetul pe buze!

Probabil la acest lucru s-a gandit si Holly Burns, din SUA, atunci cand i-a venit o idee absolut minunata, pe care n-am rezistat sa nu vi-o impartasesc, pentru aniversarea de 60 ani a tatalui sau.

Vanatoarea de… amintiri frumoase!

Ce a facut, mai exact: s-a apucat sa caute vechi colegi de scoala, de munca, prieteni din tinerete, foste iubite, oameni pe care nu i-a mai vazut de ani de zile sau, din contra, cu care tine legatura destul de strans (ceea ce nu e greu deloc in ziua de astazi, gratie Facebook) si le-a trimis o rugaminte. Aceea de a pune pe hartie cea mai frumoasa amintiri alaturi de tatal ei.

Mail-urile au inceput sa curga, unele sub forma de… romane, altele continad doar 2-3 randuri (de senzatie!), unele abundand in melancolie, altele pline de subintelesuri, glume, cuvinte de dor.  S-au strans amintiri frumoase din aproape fiecare deceniu al vietii sarbatoritului, care au fost apoi sortate, numerotate, puse in plicuri si sigilate de familie (ai carei membri au avut si ei, bineinteles, un cuvant de spus 😉 ), legate cu o sforicica si ascunse bine pentru dimineata cea mare.

Rezultatul? Ore intregi de emotii dintre cele mai diverse, rasete, dar si cateva lacrimi… fiecare plic a reprezentat o mini calatorie in timp, o poveste atat de reala si totusi…parca dintr-o alta lume, pe care protegonistul a savurat-o cuvant cu cuvant.

La cat mai multe amintiri frumoase!

amintiri frumoase
Ne aplecam in fata acestei idei induiosatoare, ii aplaudam pe cei care au avut rabdarea de a o pune in practica si ii uram sarbatoitului cat mai multe amintiri frumoase, intrebandu-ne oare ce se ascundea in fiecare scrisorica: sa fi fost prima boacana, primul sarut, o escapada romantica, o aventura memorabila sau un chef de zile mari?

Nu stim. Stim doar ca a avut norocul de a le retrai. 😀

Si iata-l si pe fericit, aici!

 

0
    0
    Cosul tau
    Cosul tau este golInapoi la magazin