X

arta 3d

Arta 3D – un strop de inedit in monotonia vietii cotidiene

Cum ar fi ca, in fiecare zi, in drum spre locul de munca, sa fii nevoit sa sari peste cratere de meteoriti, sa incerci sa nu-ti pierzi echilibrul de la zeci de metri inaltime, sa traversezi prapastii imense pe o sfoara subtire si roasa sau sa strabati un rau furios pe o pluta improvizata? Cum ar fi ca, atunci cand minute intregi nu-ti ridici ochii de la pamant, sa vezi in loc de un trotuart prafuit si, de cele mai multe ori, murdar, o adevarata opera de… arta 3D pe asfalt?

Pentru ca pe mine, personal, ma fascineaza de fiecare data cand vad creativitatea asternuta la picioarele trecatorilor din marile orase occidentale si pentru ca mi-as dori foarte mult sa ne incerce si pe noi astfel de sentimente de uimire atunci cand facem o simpla plimbare prin oras, astazi m-am hotarat sa va arat cateva ilustratii 3D absolut…. realiste! 😀

Strazi impodobite cu arta 3D….

Desi astfel de picture stradale dateaza inca de prin secolul al XVI-lea in Europa, avand atunci scopuri religioase sau educative, arta 3D a fost pe trotuare a fost “inventata” in anii ’80 de catre Kurt Wenner, unul dintre cei mai cunoscuti creatori de arta anamorfica, devenit celebru pentru picurile sale care transforma clasicismul renascentist in graffiti, dupa ce a lucrat ca grafician la… NASA. Un alt artist celebru este Julian Beever, numit si “Picasso al trotuarelor” care foloseste doar… creta (!!!) pentru a realiza astfel de opera, din pacate, efemere.

arta 3D 2

 

 

 

 

arta 3D

 

arta 3d

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

arta 3D

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arta 3D… la picioarele tale: iluzii uimitoare pe asfalt 1

 

 

 

 

 

 

 

arta 3D

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

arta 3D

 

 

arta 3d arta 3d

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

arta 3D

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Surse foto: julianbeever.net, kurtwenner.com.

 

 

 

Arta 3D si… procesul de creatie

Si ca sa vedeti si cat de greu se realizeaza o astfel de iluzie pe asfalt, iata un filmulet… prapastios 😉

0
    0
    Cosul tau
    Cosul tau este golInapoi la magazin