X
Experiente Cadou - Cadouri Perfecte
Cos - 0

Ai primit vreodata un cadou de care nu ai fost deloc incantat? Te-ai prefacut ca iti place la nebunie cand l-ai desfacut in fata celui care ti l-a oferit? Daca ai raspuns cu “Da” la ambele intrebari, nu iti face griji: cu totii am fost macar o data in aceasta situatie! Nu e deloc o situatie usoara, pentru ca te simti vinovat fata de un om drag care s-a straduit sa aleaga si sa cumpere un cadou special pentru tine, iar acum tu nu il vrei…

Daca ti se mai intampla asta in viitor, nu iti mai bate capul. Bunele maniere pentru re-oferirea cadourilor primite iti vine in ajutor! Poate ca pare ceva nepoliticos si lipsit de respect sa dai mai departe cadourile pe care le-ai primit, dar daca urmezi cateva reguli simple care te vor ajuta sa faci asta intr-un mod cat mai corect, e perfect acceptabil.
Nu uita, re-oferirea cadourilor intr-un mod atent este ceva foarte frumos, re-oferirea intr-un mod inteligent este ceva minunat, insa re-oferirea cadourilor intr-un mod intamplator este un lucru rau si riscant.

Nu oferi in dar decat produse noi

Cand vine vorba despre eticheta in materie de re-oferire a cadorilor primite, exista o regula obligatorie de la care nu trebuie sa te abati: nu oferi niciodata produse folosite!
Doar pentru ca ai folosit un blender o singura data si inca mai ai cutia nu inseamna ca trebuie sa il pui sub bradul cuiva, Craciunul acesta. Si nu, nici cardurile cadou folosite partial nu sunt o solutie!

Asigura-te ca produsul la care vrei sa renunti este inca nou-nout si in ambalajul original si evident, daca e vorba despre articole vestimentare, cu toate etichetele. Daca nu mai arata ca in momentul in care a fost cumparat din magazin, mai bine il oferi catre diverse ONG-uri sau persoane care au nevoie.
Exista unele situatii in care poate fi acceptabil sa oferi si cadouri usor folosite, dar nu este ideal… Daca ai folosit deja un produs primit cadou dar intentionezi totusi sa il oferi altcuiva, nu prezenta produsul in modul in care l-ai primit. Arata respect si grija si gandeste-te cum poti oferi produsul intr-un mod diferit.

Nu oferi cadourile primite cuiva din acelasi cerc

E clar ca daca te-ai decis sa oferi altcuiva un cadou primit, nu vrei ca cel care ti-a facut cadoul sa afle. Iti sugeram, de aceea, sa pastrezi acest cadou pana cand vei sti exact care va fi destinatarul ideal pentru el. In acest mod te vei asigura ca cel care ti l-a oferit initial si cel care iI primeste acum de la tine nu stiu de acest schimb – intr-un caz ideal, nici macar nu se cunosc – astfel ca sentimentele nimanui nu vor fi ranite. Fie ca este vorba despre rude cu care petreci mult timp, despre prieteni apropiati sau chiar despre colegi de serviciu, fa-ti viata mai usoara si ofera un cadou primit unui destinatar din afara cercului din care ai primit darul.

Atentie la valoarea sentimentala

Ti-a tricotat cineva un fular sau o caciula si ti-a oferit-o din tot sufletul? Atunci e caciula ta, nu incerca sub nicio forma sa o faci cadou altcuiva! Cadourile cu valoare sentimentala nu sunt ideale pentru a fi re-oferite. Daca chiar nu vrei un astfel de cadou poti incerca sa il oferi unei organizatii caritabile, insa cea mai buna varianta va fi sa il pastrezi, macar ca amintire…

Nu oferi cadouri personalizate

O carte pe care nu ti-o doresti ar putea fi un cadou bun pentru altcineva, insa daca cel care ti-a oferit-o initial a scris pe coperta interioara si cateva cuvinte atent alese pentru tine, cadoul nu va fi mai fi potrivit pentru altcineva. Practic, daca numele tau se regaseste oriunde pe un astfel de cadou, nu il oferi mai departe!

Gandeste-ti putin ideea de cadou

Evident ca iti doresti ca darul tau sa ajunga la cineva caruia stii ca i-ar placea si pentru care chiar ai fi cumparat din magazin acest articol. In felul acesta, daca te simti in continuare vinovat ca oferi altcuiva un cadou primit de tine, il vei putea justifica. Actul de a re-oferi un cadou primit de tine nu este doar o modalitate de a scapa de ceva ce nu iti doresti sau care nu iti foloseste la nimic.
Sa presupunem ca primesti un set de tacamuri de argint, dar ai deja o multime de argintarie in stare perfecta. Poate ca stii o ruda apropiata care ti-a spus candva ca isi doreste un set nou sau poate ca ai niste prieteni care se casatoresc in curand si vor avea nevoie de un set de argintarie. Iata, acum stii exact care este urmatorul destinatar al setului de argintarie pe care nu ti-l doresti. Si bineinteles, daca nu stii cui i l-ai putea oferi, doneaza-l unei organizatii caritabile locale.

Fii sincer cu oamenii apropiati

Ai primit un cadou cu ceva timp in urma de la cineva de care nu esti foarte apropiat si ai decis in final sa oferi altcuiva acel produs. Nu e nevoie sa spui din prima de unde provine cadoul, insa daca esti intrebat de unde l-ai luat, fii sincer! Probabil ca oricum veti rade pe acest subiect! O regula elementara buna pentru a evita situatiile jenante si a respecta eticheta pentru re-oferirea de cadouri este sa faci doar ceea ce te face sa te simti bine.

Nu te simti rusinat cand oferi un cadou primit de tine

Nu te simti ciudat pentru ca uneori vei oferi altei persoane un cadou primit de tine si care nu ti-a placut. Daca ai respectat toate celelalte reguli de mai sus, inseamna ca ai oferit cadoul cuiva care il va pretui mai mult decat ai fi facut-o tu. Ceea ce e minunat!
Cel mai important lucru pe care trebuie sa il retii este ca daca oferi cadouri cu sens, atentie si intentii bune, nu ai cum sa dai gres!

0
    0
    Cosul tau
    Cosul tau este golInapoi la magazin