Arata Meniul Lateral
9 descoperiri stiintifice pentru o intalnire perfecta

Descoperiri stiintifice si romantism?!

Te intrebi ce legatura are stiinta cu amorul? Ei bine, el, nabadaiosul amor cu ale lui enigme de nedescifrat, a fost luat sub lupa psihologului Richard Wiseman, care reuseste sa desluseasca in randurile cartii 59 Seconds: Think a little, change a lot cateva dintre tainele acestui sentiment complex, dandu-i un usor iz rational.

Pe mine una, sincer, m-au amuzat cele 10 trucuri, intr-atat incat am decis sa nu le tin doar pentru mine. Sper sa iti fie de folos sau, daca nu, macar sa te amuzi si tu citindu-le. :)

Cateva descoperiri stiintifice sau...stiintifico-fantastice despre amor?

1. Dragoste la prima... sperietura Desi multi dintre noi ne imaginam prima intalnire intr-un cadru romantic, se pare ca o alegere mult mai buna ar fi intr-un loc inspaimatator. Mai multe studii arata ca persoana cu care ai iesit la intalnire va asocia adrenalina provocata de sperietura cu tine, oferindu-i impresia ca tu esti „the one”. Parca ai anula plimbarea in parc pentru un film de groaza sau un rollercoaster, nu-i asa?!

2. Marturisiri... Se pare ca dezvaluirea unor detalii personale (nu prea multe sau grave, normal) in timpul primei intalniri ajuta la stabilirea sentimentului de intimitate. Pot fi dezvaluiri legate de un vis din copilarie, despre cea mai tare experienta traita etc. Eu una insa as evita povestile despre fosti/ foste...

descoperiri stiintifice

3. Dragoste sau doar atractie fizica? Este atras(a) de tine sau doar de corpul tau? La aceasta intrebare, psihologii ne-au raspuns astfel: Daca e interesat de tine ca persoana, partenerul de discutii se va inclina spre tine cand vorbesti, va da din cap si va zambi; daca in schimb isi scoate limba si isi linge buzele, trebuie sa stii ca la mijloc ar putea fi doar atractia fizica.

4. Neplaceri comune Se pare ca oamenii se imprietenesc mai usor daca nu suporta aceleasi lucruri, decat daca au placeri comune. Asa ca, in loc sa vorbiti despre lucrurile care va plac amandurora, mai bine deschideti un topic legat de antipatiile comune...

5. Discutiile in contradictoriu Statisticiile arata ca oamenii se simt atrasi de cei care le dezaproba initial afirmatiile, pentru a deveni mai ingaduitori spre final. Asadar, impune-ti punctul de vedere!

6. Dragostea trece prin stomac... De data asta insa, arhicunoscuta vorba populara primeste alte conotatii decat cele clasice. Daca esti femeie si nu esti multumita de cum arati poti apela la un truc foarte eficient: asigura-te ca partenerul tau este infometat! Studii recente indica faptul ca, pe stomacul gol, barbatii au tendinta de a gasi mai atractive femeile corpolente. Asa ca, daca vrei sa ascunzi kilogramele in plus, scoate-l la un pahar inainte de masa. Un vin in 2 ar fi o idee...

7. Zambeste cat mai sincer! Zambetele naturale sunt cele mai frumoase, insa exista si momente cand e pur si simplu bine sa zambesti. Zambetul fabricat (nu i-as spune fals) pare mult mai sincer atunci cand nu doar ridici marginile gurii, ci iti si incretesti ridurile ochilor –spun specialistii.

8. Puterea atingerilor O atingere usoara pe brat il va face pe partenerul tau sa te considere mai atragatoare. Atingerea trebuie sa fie musai scurta, insotita de un compliment sau de o cerere.

9. Foloseste-te de cei din jur Femeile considera mai atragator un barbat daca il vad la brat sau razand cu o alta femeie. Asadar, dragi barbati, daca doriti sa impresionati o dama intr-un bar/ la o petrecere, rugati-va amicele sa va sara in ajutor!

Toate aceste descoperiri stiitifice, multe dintre ele amuzante...

...ne permit sa trisam putin in ale amorului, insa dragostea adevarata nu se lasa pacalita de astfel de siretlicuri, punandu-le bete in roate specialistilor care o „studiaza”...