Arata Meniul Lateral
Cateva curiozitati din lume legate de familie

Curiozitati din lume despre obiceiurile familiale

Obiceiurile si traditiile sunt acele lucruri care ne definesc ca natiuni diferite, isi pun amprenta asupra noastra ca indivizi de o anumita nationalitate si, nu in ultimul rand, trezesc curiozitatea celor din afara granitelor tarii sau regiunii in care traim.

Astazi as vrea sa aruncam un ochi curios peste hotarele tarii si sa ne delectam cu cateva curiozitati din lume, referitoare la felul in care sunt isi duc existenta familiile din intreaga lume.

Curiozitati din lume. Lucruri bizare pe care le fac famiile in alte tari

1. Argentina: mesele in familie sunt mai importante decat somnul

In aceasta tara, servirea mesei in familie este cel mai important moment al zilei, el surclasand chiar importanta povestilor de noapte buna. Copii de toate varstele ies constant impreuna cu parintii lor in oras pentru a lua masa, indiferent de ora.

2. Polinezia – locul in care parintii nu se joaca alaturi de copiii lor

In subculturile din aceasta zona, adultii au mare grija de odraslele lui, insa cand vine vorba de joaca, ei ii lasa in preajma altor copii, si nu se implica in activitate ludica.

3. Africa Centrala – aici gasim cei mai devotati tatici

Taticii pigmei isi petrec mai mult de 50% din timpul unei zile avand grija de micutii lor. Ei isi iau copii la vanat, ii invata sa faca focul, iar daca bebelusii devin agitati, ei simuleaza chiar si actul alaptarii pentru a-i linisti. Asta da dovada de devotament, nu-i asa?

4. Franta – gusturile rafinata ale celor mici

Se pare ca francezii sunt pretentiosi in ceea ce priveste alimentatia inca din fasa. De la branzeturi cu mucegai si pana la scoici, bebelusii francezi se delecteaza cu cele mai fine mancaruri, dandu-le clasa bebelusilor din alte zone… 😉

5. Satele mayase – copiii fac treburi casnice

Cei care mai locuiesc inca in satele mayase isi cresc copiii in spiritul responsabilitatii si disciplinei. Micutii participica la treburile casnice, hranesc animalele, aduc apa de la rau sau spala hainele familiei. Cercetatorii sustin chiar ca ei nu isi doresc sa se joace, considerand ca e mai bine sa se faca utili celor din jur decat sa piarda timpul.

6. Africa de Vest – mai multi copii adoptati decat copii biologici

In partea de vest a Africii, cele mai multe dintre familii aleg sa adopte copii mai putini norocosi, in loc sa se ingrijeasca de copii biologici. Aici adoptia a devenit un adevarat stil de viata.

Tu ce alte curiozitati din lume cunosti?…

…cu referire la familie, normal.