Arata Meniul Lateral
Imaginea din oglinda: ce vezi cand te privesti?

Imaginea din oglinda si realitatea…din fata ei

Timpul pe care il petrecem zilnic in fata oglinzii nu este un semn de narcisism, ci poate fi si unul de nesiguranta, de nemultumire fata de imaginea din oglinda a propriei persoane. Dar imaginea din oglinda, de cele mai multe ori, nu reflecta adevarul…mai ales cand oglinda nu este cea din propria baie. Spre exemplu, foarte multe magazine de haine ne “pacalesc” ochiul si ne distorsioneaza imagine din oglinda in scopul vanzarilor, desigur.

Nu din intamplare intr-un magazin poti arata superb intr-o pereche de blugi iar in oglinda de acasa…mai putin satisfacator, pentru ca multi comercianti folosesc oglinzi speciale pentru a ne face sa crestem in proprii ochi si sa cumparam cat se poate de mult. Si-atunci te enervezi pe imagine din oglinda, te enervezi pe tine si, fara a-ti da seama, te indepartezi de esenta propriei tale persoane. Opreste-te! Mai uita-te odata atent: asta e tot ce vezi in oglinda?

It is not only fine feathers that make fine birds. (Aesop)

Imaginea in oglinda – bidimensionala?

Teoretic, da. In aceaasta societate condusa de imagine si de spectacol, ceea ce e in spatele cortinelor nu mai are nicio insemnatate; daca nu e expus, strident, intrusiv…nu are importanta.

Dar, dincolo de suvita de par care nu sta bine sau de cearcanele mult prea adanci dupa o noapte grea, te-ai uitat vreodata adanc in ochii tai? Cine esti tu si ce te defineste? Ce altceva te face special fata de ceilalti in afara de nunata ochilor si dispunerea alunitelor? Cat de bine te cunosti, cat de bine te intelegi si cat de usor comunici cu tine insuti? Imaginea din oglinda ar trebui sa depaseasca statutul bidimensional si, atunci cand o privim, sa ne-aminteasca cine suntem cu adevarat.

Eu, atunci cand ma uit atent in oglinda, vad persoanele pe care le iubesc, momentele minunate petrecute alaturi de ele, pasiunile mele, cele cateva fapte bune, visele si fricile mele, incercarile de a le depasi, sperantele de viitor si intentia de a profita de fiecare zi si de a sterge orice urma de regret din sufletul meu. Vad trecutul meu cu tot ce a insemnat el si ce mi-a lasat in suflet si vad viitorul…unul care stiu ca va fi special. Eu imi voi da toata silinta.

Imaginea din oglinda – strainul sau prietenul din fata ta

Si nu trebuie sa-ti displaca cel din fata ta, pentru ca el este opera propriilor tale fapte. Privirea sa senina este rezultatul incercarilor tale de a-l face sa zambeasca zi de zi si de a-i oferi in dar experiente minunate, iar ridul de pe frunte este urmarea complacerii tale intr-o viata cu doar doua coordonate – locul de munca si…locul de somn. Elibereaza-te din imaginea din oglinda si incearca tot ceea ce viata iti ofera frumos si ajuta-i si pe cei din jurul tau sa faca asta daruindu-le si astfel, daruindu-ti si tie, fericirea!