Arata Meniul Lateral
Invitatie la dans sau…provocare la dans?

Invitatie la dans: spaima balurilor

Iti mai amintesti primele petreceri/ baluri la care ai fost invitata si drama fetelor care nu primeau o invitatie la dans? Desigur ca iti mai amintesti… 😉 Fie ca erai fata populara sau tocilara clasei, asteptai cu sufletul la gura sa primesti o invitatie la dans de la acel baiat… Cu toate am primit cel putin o invitatie la dans de-a lungul existentei noastre si, desi acest obicei nu prea mai este popular, este posibil sa mai primim macar o invitatie la dans de acum inainte.

Asadar, e musai sa stii sa dansezi, fie ca iti pierzi noptile prin cluburi unde trebuie sa arati ca ai ritmul in sange, fie ca esti invitata la o nunta ori pentru ca pur si simplu nu vrei sa te faci de ras cand primesti o invitatie la dans…

Invitatie la dans…Nu multumesc?!

O invitatie la dans inseamna mult, este un act de curaj deopotriva din partea celui care initiaza invitatia cat si din partea celui care accepta. Un „Nu, multumesc” este un raspuns inacceptabil pentru o invitatie la dans, asta in cazul in care chiar nu ai un motiv intemeiat pentru care refuzi.

Asadar, ce te faci in cazul in care te afli fata in fata cu o invitatie la dans, care nu te incanta deloc? Personal calc pe codul bunelor maniere doar  in urmatoarele situatii: individul care initiaza invitatia este excesiv de transpirat, in stare avansata de ebrietate ori ma priveste mult prea insistent, spre disperarea domnisoarei cu care a venit. De multe ori e posibil chiar ca cele trei situatii sa fuzioneze ducand la un mare, dar politicos refuz.

Insa pentru orice invitatie la dans facuta intr-o maniera eleganta, lipsita de alcool ori sudoare (desi poate ascunde interese sentimentale), este frumos sa ai un raspuns afirmativ.

Invitatie la dans si picioare de lemn

invitatie la dans

Ei bine, o invitatie la dans facuta unor picioare de lemn nu va impresiona cu siguranta decat cel mult intr-o maniera comica asa ca e bine ca, pe langa ritm, sa ai habar si de cativa pasi de dans. Ritmul il poti avea in sange, desigur, insa miscarile trebuie sa ti le arate cineva. 😉

Pentru ca probabil nu sunt singura care a trecut printr-o situatie penibila calcandu-l pe cel care ii facuse o invitatie la dans, voi marturisi ca de ceva timp ma gandesc tot mai serios sa iau cursuri de dans. Si am cateva dansuri in minte pe care sincer ar fi interesant sa le stapanesc cat de cat, si anume: vals, tango, rock’n’roll, swing, salsa cubana si, un vis mai vechi de al meu, dans contemporan. In ce ordine le voi invata ramane de vazut, insa cu siguranta dupa ce le voi stapani pe toate va deveni chiar greu sa refuz o invitatie la dans.

ETICHETE