Arata Meniul Lateral
Saritura de la inaltime – ia-ti zborul!

Saritura de la inaltime – un moment suprem

Care dintre voi n-a visat (la propriu), macar o data-n viata, ca zboara? Sau care dintre voi nu si-a imaginat acest lucru niciodata? Dorinta omului dintotdeauna a fost aceea de a zbura, dovada fiind, spre exemplu, cunoascuta  povestea a lui Icar sau… existenta avioanelor. Dar senzatia zborului adevarat nu avem cum sa o cunoasteam, cel putin noi cei din prezent. In timp, cine stie unde va ajunge stiinta si tehnologia?

Totusi, si noi putem trai o experienta destul de asemanatoare, dar cu un plus de adrenalina: saritura de la inaltime. Fie ca prin saritura de la inaltime intelegi bungee-jumping sau saltul cu parasuta, ea inseamna, mai intai de toate…un moment de eternitate.

Saritura de la inaltime. Putine sunt cuvintele pentru a o descrie…

Eu cred ca, la baza, saritura de la inaltime reprezinta un moment ce-ti poate schimba viata. Societatea de astazi obliga omul sa devina fidel traseului serviciu-casa, uitand, cel mai adesea, de frumusetiile vietii. De cate ori, parcurgand acest drum, ti-ai ridicat privirea din pamant si te-ai uitat la cer, sa vezi ca frumusetea e chiar acolo, deasupra ta? Cum ar fi sa o atingi?

Poti afla cum ar fi sa o atingi, la propriu si la figurat, printr-un salt cu parasuta. Iata situatia in care expresia “a fi in al 9-lea cer” capata, cu adevarat, relevanta. Esti tu si cerul, toate lucrurile pamantesti (inclusiv grijile) par atat de mici si insegnifiante, iar senzatia pe care o traiesti este prea intensa pentru a-ti mai sta gandul la altceva. Nu-ti ramane decat sa intinzi bratele si…sa zbori!

Saritura de la inaltime sub imperiul adrenalinei

Iar daca vrei, cu adevarat, sa traiesti extremul, poti incerca saritura de la inaltime prin bungee-jumping. Da, stiu, iti trebuie o doza mare de curaj, dar o viata avem…De ce sa nu profitam la maxim de ea si sa ne simtim, macar pentru o clipa, nemuritori? Pentru ca, pana la urma, lipsa curajui ne impiedica prea des sa ne bucuram cu adevarat de tot ce are viata de oferit…

Imagineaza-ti libertatea absoluta. O poti descrie? Probabil cea mai importanta trasatura este lipsa constrangerilor de orice tip, imbinata cu fericirea deplina si andrenalina maxima. Nu, nu e imposibil sa simti asa ceva, chiar daca doar pentru cateva clipe… Bungee-jumping e o experienta memorabila, deci….ia-ti inima in dinti si bifeaz-o si p-asta!

Flying is learning how to throw yourself at the ground and miss. (Douglas Adams)

Si cum de fiecare data cand cazi trebuie sa te ridici si sa continui, nu doar partea in care te arunci in gol e fascinanta, ci si momentul in care esti ridicat de cei care te asista. E ca o calatorie dus-intors intr-un vis prea captivant pentru a realiza macar ca ceea ce traiesti este…real.