Arata Meniul Lateral
Tradiții și obiceiuri despre cadouri in Asia – partea întâi

Dăruirea este una dintre cele mai vechi practici umane și s-a transformat, încet, de-a lungul anilor, într-o „creatură” pe care o cunoaștem azi plină de reguli, tradiții, obiceiuri și restricții nescrise. Poate fi un teren dificil de traversat, mai ales dacă nu doriți să jigniți pe nimeni, motiv pentru care suntem aici pentru a vă ajuta.

Am făcut cercetarea și am adunat câteva obiceiuri interesante, neobișnuite și specifice locului de a oferi cadouri conform tradițiilor din Asia. Le-am sortat mai jos după țară, așa că, dacă ai prieteni din țări îndepărtate și anul acesta ai vrea să le oferi ceva cu adevărat semnificativ ești pe cale să afli cum.

Îți suntem alături, iar dacă nici pentru cei dragi care sunt aproape de tine încă nu ai găsitvreun cadou inspirat, cred ca ai destule sanse aici: cadouriperfecte.ro.

Tradiții și cadouri în India India are o cultură eclectică și frumoasă, cu multe ocazii de sărbătorit. Și, desigur, acestor sărbători le sunt atașate o varietate de tradiții interesante și neobișnuite, unele dintre acestea urmează să le descoperiți acum.

Nu înmâna niciodată cadourile cu mâna STÂNGĂ În India, mâna stângă are o reputație de a fi necurată. Nu vom intra în detalii... de ce este așa, dar, în orice caz, cadourile nu ar trebui să fie niciodată date cu această mână. Folosiți întotdeauna mâna dreaptă dacă doriți să oferiți o mică bucurie. Această restricție nu se referă doar la oferirea de cadouri – în Bangladesh se extinde chiar și la manierele de masă.

La o cină festivă - dacă mănânci cu mâna dreaptă și cineva îți cere să îi dai sarea, o poți da cu stânga, dar ar trebui să o susții cu dreapta. Această aversiune pentru mâna stângă este în mod clar foarte înrădăcinată, deci asigurați-vă că vă folosiți dreapta.

Dacă oferiți cadou bani, oferiți sume impare

Numerele ciudate sunt norocoase în India, în special numerele care se termină în 1. Există câteva motive pentru asta. Primul este că „1” semnifică un nou început, în timp ce un număr rotund pare să semnifice un sfârșit. Al doilea este că a da bani într-o sumă care se termină în 1 aduce prosperitate, deoarece numărul suplimentar este un semn de creștere.

În orice caz, dacă oferiți un cadou de numerar, 501 Rupie vor fi mult mai apreciați decât 500 Rupie. Această tradiție este încă respectată cu strictețe în India, așa că adăugați acele monede pentru un cadou îmbucurător pentru cel ce îl primește.

Tradiții și cadouri în China

Cultura chineză este cunoscută pentru faptul că este politicoasă și respectuoasă, precum și că are o varietate de tradiții neobișnuite în ceea ce privește oferirea cadourilor. Iată câteva idei pentru a te asigura ca prietenii tăi chinezi vor fi fericiți!

Asigurați-vă că banii se potrivesc acestui standard

Este posibil să fi auzit de tradiția chinezilor de a oferi unul altuia drept cadou plicuri roșii pline cu bani. Dar s-ar putea să nu bănuiești cu câte reguli vine însoțită această tradiție. Acestea sunt următoarele:

  • Trebuie date doar bancnote noi și strălucitoare - fără monede sau hârtii șifonate.
  • Dacă suma de bani dată începe cu numărul 4, acest cadou va fi considerat imediat neadecvat, deoarece acest număr rimează cu cuvântul care înseamnă „Moarte” în limba chineză.
  • Cu toate acestea - dacă doriți să vă asigurați că mergeți în direcția opusă, 8 este un număr norocos, așa că suma de banii oferită care conține cifra 8 va fi considerată mai norocoasă.

Acceptați cu ambele mâini

Asigurați-vă că, atunci când dați un cadou, să folosiți ambele mâini. Același lucru este valabil și pentru primirea unui cadou. Folosirea unei singure mâini este considerată nepoliticoasă.

Dar orice faceți, nu dați unui bărbat o pălărie verde

Gândiți-vă de două ori înainte de a oferi unui bărbat chinez o pălărie verde, deoarece acest accesoriu special este un mod de a comunica că soția unui bărbat îl înșală. În timp ce pentru ochiul occidental, adulterul poate părea fără legătură cu pălăriile verzi, istoria din spatele acestei asociații în China este fascinantă. Prima credință este că în timpul dinastiei Yuan, rudele prostituatelor au fost nevoite să poarte pălării verzi pentru a le distinge. Un alt aspect îl reprezintă cuvintele „pălărie verde” în chineză sună similar cu cuvântul „Cuckold”. Puteți alege oricare dintre aceste istorii pentru a crede, dar orice ați decide, opriți-vă să oferiți pălării verzi bărbaților, întrucât semnificația sa rămâne recunoscută în rândul chinezilor.

Asigurați-vă că aduceți două mandarine pentru Anul Nou

Cuvântul chinezesc pentru mandarină este „Kam” și se traduce prin „aur”. Prin urmare, se crede că vor aduce noroc și bogăție în gospodărie de-a lungul Anului Nou. Dacă sunteți oaspete în casa unei persoane chineze în timpul anului nou chinezesc, ar trebui să le oferiți gazdelor două mandarine la sosire. Când plecați, veți fi înzestrați cu două mandarine diferite.

Nu dați ceasuri chinezilor

Un ceas drăguț poate părea un cadou inofensiv, dar înainte de a da unul unei chinez, ar trebui să descoperiți semnificațiile ascunse care pândesc sub limbile ceasului. Există două: prima - cuvântul „Ceas” în chineză este un omonim pentru cuvântul „Moarte”. Al doilea este că unii oameni o vor interpreta ca un semn că au rămas fără timp pe Pământ. Conotațiile care pot fi extrase dintr-un ceas sunt neplăcute în cultura din Asia de Est și, prin urmare, este respectuos să evităm cumpărarea acestui cadou.

Pere = ... Divorț?

Probabil că nu intenționați să oferiți prietenilor vostri chinezi fructe ca aniversare sau cadou de Crăciun, dar preventiv, respectați acest sfat: păstrați perele pentru voi înșivă, deoarece oferirea unei pere în cultura chineză înseamnă că doriți ca relația de cuplu a prietenilor dumneavoastră din China să ia sfârșit. Acest lucru se datorează faptului că  "pere" în chineză este identic cu "separare".

Tradiții și cadouri în Coreea de Sud Nu folosiți cerneală roșie pentru a scrie numele unui Coreean de Sud!

S-ar putea să fiți tentat să folosiți această culoare captivantă și festivă atunci când trimiteți cărțile poștale de Crăciun prietenilor din Coreea de Sud, până când veți afla conotațiile sale sumbre. În Coreea de Sud, a scrie numele cuiva cu cerneală roșie implică faptul că persoana este moartă... nu tocmai cel mai festiv mesaj de primit de sărbători, așa că poate v-am convins să evitați stilourile  cu cerneală roșie.