X

cu ochii inchisi

Sa ne jucam cu ochii inchisi

Am invatat sa fim vigilenti. Mai ales daca traiesti intr-un oras aglomerat, stii cat de important este sa iti tii ochii larg deschisi. Poate din acest motiv devin foarte interesante experientele traite cu ochii inchisi.

Cateva lucruri de incercat cu ochii inchisi

1. Statul intr-un picior. Cu siguranta ai stat macat o data ca barza, intr-un picior. Si daca stapanesti un minim de echilibru, nu ti s-a parut un lucru atat de greu.  Cu ochii inchisi insa, aceasta pozitie devine mult mai greu de mentinut – incearca daca nu ma crezi!

2. Somnifer. Daca ai probleme cu somnul, incearca sa iti pacalesti ochii si sa ii aduci in…pozitia de somn. Cu ochii inchisi priveste (pe sub pleoape) in sus – aceasta este pozitia naturala pe care o au ochii in timpul somnului si s-ar putea ca mos Ene sa te fure mai usor pe taramul viselor.

3. Citeste in Braille. Cateodata nu e deloc rau sa inchidem ochii si sa ne imaginam cum simt cei mai putin norocosi ca noi. Fie ca citesti pe bune sau doar faci un exercitiu de imaginatie, poate fi o experienta interesanta.

4. Uitate-te la o lumina slaba timp de cateva secunde si apoi inchide ochii. (Atentie! Nu privi spre surse puternice de lumina). Poti vedea o „post-imagine” atunci cand inchizi ochii. Cand intra in contact cu lumina, celulele con din ochi sunt depolarizate si trebuie repolarizate inainte de a le putea folosi din nou – in acest timp, poti vedea cu ochii inchisi imaginea privita cu cateva secunde inainte.

5. De-a v-ati ascunselea. Nu puteam sa vorbim despre experientele cu ochii inchisi fara sa amintim de acest joc atat de drag al copilariei noastre. El are insa o istorie mult mai lunga, care incepe in urma cu 2500 de ani in China antica.

6. Schimba focusul. Inchide ochii pentru cateva secunde, apoi deschide-i si uita-te la ceva in departare. Vei reusi sa focalizezi imaginea destul de repede. Acum inchide ochii din noi, deschide-i si uita-te la un obiect foarte apropiat de tine. Vei observa astfel ca ochii au nevoie de mai mult timp pentru a focaliza obiectele apropiate.

7. Tine mainile in fata si formeaza un diamant cu degetele. Uita-te la un obiect si inchide pe rand cate un ochi. Diamantul probabil s-a mutat mai mult atunci cand ai inchis unul dintre ochi – acesta este cunoscut sub numele de ochi dominant. Pentru aproximativ 2/3 din populatie ochiul drept este cel dominant.

0
    0
    Cosul tau
    Cosul tau este golInapoi la magazin