X

despre prieteni adevarati

Despre prieteni adevarati intr-o lume cu mii de prieteni virtuali

Vreau sa vorbim putin despre prieteni adevarati, despre acei oameni care poate nu iti dau mereu Like la ultima postare de pe Facebook dar care cu siguranta iti sunt alaturi la bine si mai ales, la rau… Oamenii cu care poti sa vorbesti ore in sir fara sa te plictisesti, in preajma carora poti sa razi cat de zgomotos vrei, pe seama carora poti sa faci glume fara ca ei sa se incrunte, oamenii cu care ai o istorie: acestia sunt oamenii despre care as vrea sa schimbam 2-3 vorbe.

Subiectul prietenilor virtuali, al caror numar iti poate crea falsa impresie ca ai avea o armata de prieteni care iti vor sari in ajutor la nevoie, e unul destul de rasuflat , zic eu. Toti cred ca suntem capabili sa ne numaram adevaratii prieteni si sincer consider ca in acest caz niciun numar nu este prea mic. Da, chiar nu este anormal sa ai doi prieteni adevarati, este chiar sanatos.

Despre prieteni adevarati…intr-o lume nebuna

A good friend is a connection to life – a tie to the past, a road to the future, the key to sanity in a totally insane world.  ~Lois Wyse

Citatul de mai sus cred ca imi traduce cel mai bine gandurile dezordonate despre prieteni adevarati, cred ca transmitedespre prieteni adevarati cel mai corect esenta prieteniei adevarate. Pana la urma, prietenii adevarati ar trebui sa fie pentru noi ancora in realitate dar si vantul care ne impinge de la spate cand stam prea mult pe loc. Prietenii adevarati sunt aceia care ar trebui sa ne opreasca de la marile greseli si cei care ar trebui sa ne dea curaj atunci cand ne lipseste.

Intr-o nota usor umoristica cred ca am putea decreta ca prietenilor adevarati sa le fie permise palmele peste ochi si imbranciturile in anumite situatii.

 Despre prieteni adevarati…inexistenti

O situatie putin mai trista dar nu imposibila este lipsa prietenilor adevarati. Voi adapta o vorba din popor si va voi spune: Cine nu are prieteni adevarati…sa isi cumpere.

Orice prietenie se cultiva in timp, iar pentru cei care inca nu se pot lauda ca au prieteni foarte buni, le sugerez sa nu neglijeze acest aspect si sa acorde timp persoanelor din jurul lor, persoanelor cu potential de prieteni adevarati.

Doua lucruri sunt sigure daca e sa vorbim despre prieteni adevarati: sunt rari, insa viata fara ei ar fi lipsita de consistenta.

 

 

0
    0
    Cosul tau
    Cosul tau este golInapoi la magazin