X

despre romantism

Despre romantism: pierdut si regasit

Nu prea se mai aud multe lucruri despre romantism zilele astea. Cum o relatie fara romantism este una seaca, am zis sa va ajut pe voi, cei cu pereche, sa resuscitati acest condiment important al vietii +1. Ce inseamna un gest romantic si cum il fabricam?

Un act de romantism este, dupa parerea mea, o expresie a afectiunii fata de persoana iubita, un gest semnificativ si in acelasi timp neasteptat. Elementul surpriza ofera romantismului o patina pretioasa.

Despre romantism…dintr-un milion de carti, filme, cantece de dragoste?

De unde inspiram atunci cand vrem sa fim romantici? Un singur lucru pare sa mearga ca muza sigura: persoana de langa noi. Asadar:

Personalizeaza: Romantismul nu este o haina cu masura universala. Lasa deoparte stereotipurile si observa interesele, obsesiile, fanteziile partenerului. Ce anumite aduce sclipire in ochii acestuia? Concentreaza-te pe lucrurile unice, care va deosebesc de restul lumii si transforma-le in gesturi romantice, cu totul aparte.

Ca la inceput: Un alt secret al romantismului este sa iti tratezi partenerul ca la inceputul relatiei, atunci cand incercai sa il cuceresti, sa il surprinzi, sa il farmeci. Nu te purta cu persoana de langa tine ca si cum ti-ar apartine si nu ar putea sa dispara din viata ta. In schimb, pastreaza flirtul incipient cat mai multa vreme si lucrurile vor merge intr-o directie buna, pavata cu romantism.

Sparge monotonia: Ai mai auzit asta? Ei bine, o sa mai auzi. Caci este unul dintre sfaturile cele mai bune pe care il poti oferi unui cuplu care nu mai stie atat de multe despre romantism, care si-a pierdut stralucirea initiala. Dupa entuziasmul de inceput, pentru multe cupluri urmeaza o perioada monotona care ameninta durabilitatea relatiei. Secretul este sa reintroduceti acest entuziasm in viata voastra de cuplu, incercand sa faceti mereu lucruri noi, diferite, neasteptate.

Lucruri mici: Romantismul poate fi tesut si din lucruri marunte. De fapt, cele mai de pret momente romantice sunt cele simple, spontane si…gratuite. Exista milioane de modalitati prin care ii poti spune „te iubesc”: poti sa scrii, sa sculptezi, sa vopsesti, sa ascunzi, sa cresti, sa soptesti, sa exprimi aceste cuvinte intr-un numar nelimitat de moduri. Fii creativ si fa-ti un obicei zilnic din a-ti surprinde partenerul cu  mici dovezi de amor ingenioase – fara sa il sufoci, normal.

Cam atat despre romantism

Zic ca e destul pentru o zi si…chiar mai multe! 🙂

 

0
    0
    Cosul tau
    Cosul tau este golInapoi la magazin