X

Snowkite

Mijloc de locomotie preferat + Kite => Adrenalina

Definitie (etim. engl. kite) = Familie de sporturi noi atat acvatice cat si terestre ce ofera o mare libertate de miscare, adrenalina si senzatii unice datorita folosirii kite-ului (zmeului).

Particularitati: Kiting presupune folosirea unui zmeu ca atasament la un mijloc de locomotie: snowboard, ski, placa de surf, buggy.

Unitate in diversitate. Familia Kite.

Kiting-ul se adapteaza cu un farmec aparte sporturilor sezoniere. Daca ai un prieten impatimit dupa sporturile de iarna sau nautice, ofera-i sansa sa le practice intr-o maniera noua si placuta. Fa-i cadou un curs de initiere in orice sport dezvoltat de kiting si cu siguranta nu-si va gasi cuvintele sa-ti multumeasca pentru experienta magnifica ce o va trai ulterior.

Throw your dreams into space like a kite, and you do not know what it will bring back, a new life, a new friend, a new love, a new country.

Kite si zapada. Asadar pentru „cei dusi cu placa” pe zapada avem: Snowkite.

Se urca spre culmile partiei cu ajutorul kite-ului si nu cu ajutorul teleski-urilor sau al  telecabinei. E un autre chose pentru ca te lasi purtat de vant. O data ajuns in varful partiei, strangi zmeul si-l bagi in rucsac, ca apoi sa aluneci pe schi-uri sau snowboard. Nu te costa nimic (decat achizitionarea initiala a echipamentului), te lipsesti de cozile de la skipass si ai parte de privelisti diferite prin descoperirea de zone noi, neexplorate de altii.

Pentru pasionatii de skateboard a luat nastere: Kite landboarding.

KiteboardingAcest gen de kiting se practica in zone foarte spatioase, lipsite de obstacole (de genul copacilor). Achizitionezi un zmeu si un mountainboard  si te rogi ca vantul sa-ti fie favorabil.
(mountainboard = o placa asemanatoare celei de skateboard la capatul careia sunt atasate rotile, dar ceva mai mari; in plus picioarele sunt fixate pe placa prin niste legaturi).

KitesurfingPentru calaretii de valuri s-a inventat: Kitesurfing  sau Kiteboarding.

Se aseamana foarte mult cu snowkite-ul, diferenta constand in alunecarea pe valuri si nu pe zapada. Se poate practica atat la mare cat si pe lacuri, singurul factor cu adevarat important fiind vantul.

Pentru cei care au viteza in sange. Buggy kiting.

Buggy kitingBuggy = vehicul cu trei roti si un singur scaun. Conducatorul auto sta in scaun, situat in mijlocul vehiculului, si accelereaza sau incetineste prin manevrarea kite-ului in ferestrele de vant. Buggy kiting este rezultatul.

Free ride este clasica tehnica de a te lasa purtat de vant fara a te desprinde de sol insa cei care vor sa faca spectacol, ne-au obisnuit deja cu tehnica free style (zboruri mici piperate cu salturi impresionante).

Sunt senzatii care nu pot fi descrise. Trebuie doar sa le traiesti si tu. Cursurile de kiting iti ofera sansa sa obtii cunostinte teoretice referitoare la kiting pe care, ulterior, le demonstrezi practic. Vei invata cum se determina directia unui vant, cum se leaga liniile la kite si cum se lanseaza acesta, cum sa-l dirijezi si sa-l redecolezi dupa ce a fost trantit la pamant.

0
    0
    Cosul tau
    Cosul tau este golInapoi la magazin