X

Student al lui Freud si un pionier radical al psihanalizei, Wilhelm Reich (1897-1957) este una din mintile care au fascinat generatii intregi de intelectuali.

Intr-una din paginile sale de jurnal, datata 7 iunie 1948, Reich stabileste 6 conditii necesare pentru a ramane sanatosi intr-o lume sarita de pe fix.

o lume nebuna

E o lume nebuna, nebuna

„Pentru a te pastra sanatos intr-o lume nebuna, ca om creativ, trebuie sa:

1. Iti pastrezi independenta financiara.

2. Iti exersezi in continuu puterea creativitatii in activitati concrete, intense, cautand sa te apropii cat mai mult de perfectiune.

3. Pretuiesti dragostea unui partener cu toata fiinta, a spiritului daca e posibil si a trupului intr-un mod curat, daca e necesar.

4. Te tii departe de capcanele confuziei, intinse de barbatii si femeile de rand, si sa ii ajuti si pe ceilalti sa se tina departe de ele pe cat posibil.

5. Sa iti pastrezi fondul curat ca apa de parau, prin recunoasterea si corectarea fiecarei greseli, transformand greseala corectata intr-o noua calauza spre adevar.

6. Nu te preda in fata experientelor vietii, decat daca acestea sunt practic inofensive, sau linia principala de dezvoltare nu este impiedicata de durata vietii.”

Cei 65 de ani care s-au scurs peste respectiva pagina de jurnal nu i-au ros sensul si nici nu i-au ingalbenit profunzimea. Parol!

 

0
    0
    Cosul tau
    Cosul tau este golInapoi la magazin