X

tatuaje

Despre tatuaje. O scurta incursiune in istoria acestei arte

Inceputurile artei tatuajelor nu au nici o legatura cu aparitia primelor trupe rock si desi astazi sunt considerate accesorii „cool” , tatuajele au o istorie foarte indelungata si plina de semnificatii. Cele mai vechi tatuaje dateaza de prin anul 3300 inaintea erei noastre si au fost descoperite pe o mumie numita „Omul gheturilor”( Ötzi the Iceman).

Ötzi avea pielea tatuata cu o serie de linii verticale paralele de la genunchi la glezna, o cruce in spatele genunchiului drept si alte semne in zona ambelor glezne. Se pare ca tatuajele aveau legatura cu vindecarea organismului. Alte dovezi ale vechimii acestei practici au fost descoperite in Egipt si dateaza de la sfarsitul secolului al doilea inaintea erei noastre.

Arta tatuajelor s-a raspandit inca din timpuri stravechi la nivelul multor civilizatii. Japonezii, chinezii, tracii, amerindienii sunt exemple de civilizatii care au folosit tatuajele in diferite scopuri: pentru a-si demonstra statutul social sau apartenenta la un anumit trib, pentru infrumusetare, ca simboluri religioase si spirituale , ca amulete pentru protectie, pentru a insemna sclavii sau condamnatii etc.

Tatuaje pentru toate gusturile…si fara gust

Semnificatiile picturilor permanente pe piele nu s-au mai pastrat in zilele noastre, cand tatuajele sunt considerate doar niste accesorii la moda si foarte multi se tatueaza doar pentru imaginea pe care le-o ofera acestea. Rolul tatuajelor este unul pur decorativ iar semnificatiile lor sunt in mare parte superficiale. Totul e posibil in materie de tatuaje si cred ca nu exista vreun lucru, simbol, cuvant, oricat ar fi el de penibil care sa nu se gaseasca intiparit pe pielea vreunui locuitor al acestei planete.

Fluturasi, stelute (chiar constelatii), dragoni,  nume de iubiti, coduri de bare, sarma ghimpata, simboluri japoneze cu semnificatii hilare… Nu prea mai vrem sa vedem asta in materie de tatuaje nu-i asa? Hai macar sa incercam sa fim originali, pentru ca pana la urma ne punem la bataie propria piele…

Tatuaje – Decizii, decizii…

tatuaje
Trebuie sa recunosc ca ma bate si pe mine gandul de ceva timp sa imi fac un mic tatuaj. Ce m-a oprit? Nu frica de acul ce-mi va strapunge epiderma ci nehotararea legata de simbolul care imi va marca pentru totdeauna pielea. Pentru cei care nu vor sa fie doar „cool”, decizia nu este una usoara.

Probabil ca trebuie sa existe ceva care sa imi marcheze mai intai viata si abia dupa asta pielea. Tentatia unui tatuaj simpatic, colorat, in tendinte facut doar de amorul culturii urbane este mare si pentru mine dar inca ii rezist cu brio… 🙂

I always look for a woman who has a tattoo.  I see a woman with a tattoo, and I’m thinking, okay, here’s a gal who’s capable of making a decision she’ll regret in the future.

(Richard Jeni)

O sa-mi spuneti ca imi fac prea multe probleme, ca pot oricand sa scap de semnul nedorit. Ei bine, procedura nu este una lipsa de riscuri, dureaza mult, rezultatele nu sunt intotdeauna satisfacatoare, iar costurile sunt pe masura, pe masura tatuajului…

Daca te hotarasti sa “achizitionezi” un tatuaj incearca sa te opresti asupra unuia care are o semnificatie aparte pentru tine, si nu uita: pe langa originalitatea ideii, executia tatuajului e deosebit de importanta pentru rezultatul final. So, choose wisely!

0
    0
    Cosul tau
    Cosul tau este golInapoi la magazin