X

vreau sa fiu copil

Vreau sa fiu copil, nu mai vreau sa cresc!

Ai grija ce-ti doresti, s-ar putea sa se intample!” – iata o vorba care se aplica perfect tuturor copiilor din lumea intreaga. De ce? Pentru simplul fapt ca, atunci cand suntem mici, cea mai mare dorinta a noastra este sa crestem, sa fim “oameni mari”, sa avem libertatea de a face orice ne trece prin cap… libertate de care, in mod paradoxal,  ne putem bucura DOAR in copilarie. Apoi, pe masura ce crestem, realizam ca aceasta libertate incepe sa ne apese din ce in ce mai rau pe umeri si poarta un alt nume – “Responsabilitate”.

Eu vreau sa fiu copil din nou… si iti voi spune si de ce.

Vreau sa fiu copil din nou! M-ajuta cineva?

– Vreau sa fiu copil pentru bucuria pura si simpla de a trai! Mai tii minte cata fericire iti aducea o simpla carte de colorat sau o plimbare in parc atunci cand erai de-o schioapa? Cata fascinatie gaseai intr-un obiect prafuit din casa bunicilor si cat de departe te purta imaginatia?

Acum putini dintre noi traiesc pentru a fi fericiti, ci doar pentru a nu fi nefericiti…

Vreau sa fiu copil pentru a iubi neconditionat, fara a astepta acelasi lucru din partea cuiva…

Vreau sa fiu copil pentru a putea ierta si a putea uita. Azi iert, dar amintirea nu ma paraseste.

Vreau sa fiu copil din nou pentru a dormi ca in copilarie! Si astazi ma intreb cum nu simteam nimic cand tata ma ducea in camera mea in pat, dupa ce adormeam in sufragerie, la televizor. Azi ma trezeste si cel mai mic sunet.

Vreau sa fiu copil din nou pentru a trai in prezent.vreau sa fiu copil

Cand suntem mici, nu intelegem prea bine notiunea de “viitor”. Cu exceptia raspunsului la deja obsedanta intrebare “Ce vrei sa te faci cand vei fi mare?” nu prea ne gandeam nici macar la ziua de maine. Ne bucuram de prezent, ne bucuram de lucruri simple, ne bucuram de viata.

Acum ne gandim DOAR la viitor, ziua de astazi exista doar pentru a face ziua de maine mai buna si tot asa… Traim pentru un viitor care nu mai vine.

Avem multe de invatat de la cei mici, dar cea mai valoroasa lectie pe care ne-o pot da este ca putem fi fericiti, cu o singura conditie: sa vrem.

0
    0
    Cosul tau
    Cosul tau este golInapoi la magazin