Arata Meniul Lateral
11 idei de cadouri perfecte pentru iubitorii de bere

Ai in grupul tau de prieteni sau in familie adevarati iubitori de bere si trebuie sa decizi ce cadou sa alegi pentru acestia?

Sarbatorile se apropie cu pasi repezi si multi dintre noi se straduiesc deja sa gaseasca idei pentru darurile perfecte pentru cei dragi. Daca ai in jurul tau unul sau mai multi pasionati de bere, probabil ca te-ai gandit si chiar le-ai daruit pana acum un six pack clasic, sau poate ca le-ai oferit tot felul de soiuri de bere de prin calatorii in care ai fost de-a lungul timpului. Desi acestea sunt cadouri minunate si ele, de data asta poate ca vrei sa te indrepti catre ceva mai aproape de casa sau catre o experienta mai speciala. Ai nevoie de cateva idei care sa te ajute in alegerea cadoului perfect? Iata-le mai jos!

1. Degustare de bere artizanala

Un cadou experienta pentru o degustare de bere poate fi o modalitate minunata de a oferi o amintire speciala cuiva care iubeste berea. Cauta festivaluri ale berii sau evenimente locale de degustare a berii artizanale. Berea artizanala reprezinta o optiune delicioasa ce va transforma tot ce stiau despre bere pana acum. O degustare de bere artizanala in Bucuresti ofera ocazia de a degusta si aprecia o varietate din berile produse in acest mod, de la majoritatea producatorilor de bere artizanala.

Dincolo de sansa de a gusta o serie de beri extrem de interesante, aceasta oportunitate vine la pachet si cu posibilitatea de a descoperi traditia si mestesugul berii in Romania. Mai mult decat o simpla degustare, acest dar experienta va oferi cuiva drag o calatorie in cultura si istoria berii, intr-o aventura ce imbina placerea gustului cu cunoasterea.

In plus, daca ai mai multi prieteni care adora berea, poti face din acest cadou o ocazie buna pentru a petrece cateva ore cu prietenii. Puteti degusta impreuna 5 beri diferite, de la producatori diferiti, patrunzand in povestea fiecareia dintre ele incepand de la originea ingedientelor si ajungand pana la procesul de fabricatie. Desigur, pentru ca experienta sa fie completa, berea rece artizanala va fi insotita de gustari alese cu grija pentru a desavarsi gustul si savoarea fiecarei beri in parte. Ce cadou mai bun pentru pasionatii de bere din viata ta?

2. Ghid de degustare a berii

Daca iti doresti ca darul experienta de mai sus sa fie insotit si de un cadou in forma clasica, achizitioneaza o carte sau un ghid care sa-i invete despre arta degustarii berii, cu informatii despre tipuri de bere, stiluri, gusturi si asocieri culinare. Poti imbina perfect cele doua cadouri pentru o surpriza excelenta!

3. O selectie diversa de bere

Selecteaza mai multe tipuri de bere deosebite, fie din berarii locale, fie din alte regiuni sau chiar din alte tari. Poti opta pentru beri artizanale, beri de tip IPA (India Pale Ale), stout, porter sau beri cu arome exotice. Cumpara-le in sticle individuale sau in cutii de degustare.
Asigura-te ca alegi beri care se potrivesc gusturilor celui caruia ii oferi acest cadou si incearca sa personalizezi setul de degustare pentru a-l face mai special. Acest cadou este perfect pentru cei care apreciaza diversitatea si complexitatea berii.

4. Carduri cadou preplatite pentru berea preferata

Daca nu esti chiar sigur care este berea preferata si ce ar fi mai bine sa alegi pentru fanii berii din viata ta, sau daca vrei pur si simplu sa ii lasi sa faca singuri o alegere, mergi pe un card cadou cu care sa isi poata alege singuri berea pe care si-o doresc. Poti alege un astfel de card pentru un prieten bun sau pentru un membru al familiei.
Daca nu gasesti astfel de carduri in zona ta, poti opta pentru o vizita la un magazin specializat pe bere, de unde va putea sa-si aleaga berile preferate, iar la final tu vei fi cel care achita cumparaturile. Relaxeaza-te si bucurati-va impreuna de experienta!

5. Tururi de degustare de bere

Daca vrei sa mergi un pas mai departe, ofera celor dragi pasionati de bere o experienta de neuitat cu o degustare de bere sau cu un tur de degustare, fie in orasul tau, fie intr-un alt oras.
In functie si de buget poti alege diverse variante: un tur cu bere si pizza prin oras, cu ajutorul unei aplicatii sau unei harti pe care i-o oferi cadou. Norocosul care primeste acest cadou se va bucura de degustare de beri diverse, pizza cu cele mai delicioase topping-uri, noi arome de bere, si un tur prin oras, ghidat de o harta interactiva cu toate atractiile must-see. Si nu, astfel de tururi nu sunt doar pentru turisti… De cate ori ai avut ragazul sa iti permiti sa devii turist chiar in orasul tau si sa il vizitezi din aceasta perspectiva? Un tur poate oferi unei persoane dragi o noua perspectiva a obiectivelor pe langa care trece in fiecare zi fara sa le acorde importanta cuvenita.

6. Set pentru degustari de bere

Daca prietenul tau nu este un mare pasionat al iesirilor, dar ii place sa faca degustari de bere acasa, poti veni in intampinarea pasiunii sale cu un set special conceput pentru degustarea berii. Acesta poate include mai multe pahare de degustare de mici dimensiuni, fiecare cu un design diferit pentru a evidentia aromele si gusturile specifice ale berilor. Unele seturi pot include si o paleta de degustare sau o carte cu ghid pentru degustarea berii. O paleta de degustare este un instrument util pentru evaluarea culorii, gustului si mirosului berii. Ea poate fi folosita in timpul sesiunilor de degustare pentru a intelege mai bine caracteristicile berii.

Iar daca vrei sa adaugi un plus delicios, completeaza experienta de degustare a berii cu gustari diverse, precum nuci, chipsuri de cartofi, branzeturi, mezeluri sau ciocolata cu arome de bere.

7. Descopera cum se fabrica berea

Persoana draga tie nu este interesata doar sa bea bere, ci si de cum se produce berea? Stii sigur ca i-ar placea sa invete cum ajung in sticla aceste arome si gusturi minunate? Multi producatori mari de bere ofera tururi ghidate, dar arareori le permit oamenilor sa se apropie destul de mult incat sa vada exact procesul de fabricare al berii. Poti incerca aceasta abordare diferita si extrem de interesata si sa aduci un pasionat de bere cat mai aproape de procesul de fabricare al bauturii sale preferate.

8. Harti cu berarii locale

Daca cel pentru care alegi cadoul locuieste intr-o zona cu multi producatori de bere locali sau daca stii ca urmeaza sa plece intr-o calatorie sau o vacanta intr-un astfel de oras sau zona, hraneste-i pasiunea cu un set de harti sau ghiduri ale berariilor locale, pentru a-l incuraja sa exploreze berile produse in zona respectiva. Va fi un cadou inedit si ii va arata cat de atent esti la placerile si pasiunile sale.

9. Abonament la un club al berii

Un abonament la un club de bere poate fi o modalitate excelenta de a oferi o experienta de degustare constanta. Cluburile de bere livreaza periodic selectii de beri artizanale si accesorii pentru degustare, de care pasionatii de bere din viata ta se vor bucura fara dar si poate. Nu ezita si alege un astfel de cadou daca vrei sa bucuri atat sufetul cat si papilele gustative ale destinatarului.

10. Tur la o berarie locala

Multe berarii ofera tururi ghidate ale facilitatilor lor, care includ explicatii despre procesul de fabricare a berii, istoria berii si, desigur, o degustare a diverselor beri produse in acel loc. Poti cumpara un bilet sau un voucher pentru a oferi cuiva drag o astfel de experienta.

11. Seara tematica cu beri internationale

Organizeaza o seara speciala acasa pentru prieteni, unde puteti degusta si discuta despre beri din diferite tari sau regiuni. Poti chiar sa alegi cateva jocuri sau quizz-uri legate de bere, pentru a face experienta mai distractiva. Garantam o seara speciala, cu distractie pe cinste, ocazia ideala pentru a invata lucruri noi si pentru a simti gusturi inedite.

Indiferent ce tip de cadou alegi sa faci pasionatilor de bere din viata ta, asigura-te ca alegi experienta care se potriveste gusturilor si preferintelor persoanei respective, astfel incat sa poata sa se bucure la maxim de aceasta experienta de degustare a berii.