Arata Meniul Lateral
Team building la vanatoare de comori – de la idee la realitate

Stim ca managerii se vor incrunta imediat la auzul propunerii unei iesiri in team building si vor incepe sa isi faca griji legate de productivitatea angajatilor. Ce se va intampla cu deadline-urile? Cine va raspunde in fata clientilor pentru intarziere?

Dar managerul trebuie sa inteleaga si punctul de vedere al echipei de HR si sa realizeze ca activitatile pentru angajati sunt necesare pentru a intretine starea de spirit a echipei si pentru a imbunatati colaborarea la nivel de echipa.

Importanta team building-urilor

Locul de munca poate fi un adevarat hub de personalitati si talente, unde se pot naste relatii interesante si stimulante, insa importanta cultivarii de relatii puternice intre anagajati nu trebuie sa fie subestimata niciodata.

Din ce in ce mai multe companii moderne descopera valoarea activitatilor de team-building in natura pentru incurajarea implicarii angajatilor, a muncii in echipa si a sentimentului de recunoastere a valorii fiecaruia. De asemenea, corporatiile recunosc rolul pivotal al iesirilor in echipa pentru imbunatatirea implicarii angajatilor.

Aceste activitati ofera o pauza de la monotonia task-urilor zilnice, cultivand un mediu in care colegii pot interactiona la un nivel mai personal. Participarea la activitati care pun in evidenta talentele personale si incurajeaza recunoasterea colectiva, stimuleaza o atmosfera pozitiva, in care fiecare individ in parte se simte apreciat si esential pentru succesul echipei.

Team bulding-urile in natura

Un eveniment sau o activitate de team building in aer liber este un efort de colaborare care are loc intr-un cadru in aer liber, cum ar fi un parc, o padure sau un spatiu deschis. Aceste activitati sunt concepute pentru a incuraja munca in echipa, pentru a imbunatati comunicarea si pentru a stimula relatii mai puternice intre membrii echipei.

Una dintre cele mai populare activitati de team building in natura sunt vanatorile de comori. De la capcane pana la provocari de rezolvare strategica a problemelor, acest tip de activitate stimuleaza colaborarea si starneste un sentiment al recunoasterii intre colegi. Un Treasure Hunt in natura este perfect pentru orice firma care tine la angajatii ei!

Implicarea in medii in aer liber adauga un element de noutate si aventura, incurajand participantii sa iasa din zona de confort si sa lucreze impreuna pentru a atinge obiectivele comune.

Exercitiile de formare a echipei in aer liber implica adesea provocari fizice, sarcini de rezolvare a problemelor si invatare prin experienta, toate acestea contribuind la imbunatatirea dinamicii echipei si la un sentiment de realizare.

Team building la vanatoare de comori

Planificarea unei vanatori de comori pentru adulti necesita multa pregatire, dar daca o faci corect, eforturile tale vor da roade. Iata mai jos cateva idei pentru planificarea unei vanatori de comori distractive.

Vanatorile de comori si scavenger hunt-urile sunt printre cele mai populare activitati de team building. Ele dezvolta abilitatile de lucru in echipa si spiritul de echipa si incurajeaza colegii sa colaboreze si sa se conecteze.

Diferenta dintre o vanatoare de comori si un scavenger hunt

Desi termenii sunt folositi adesea pentru a desemna acelasi lucru, vanatoarea de comori si scavenger hunt sunt usor diferite. In general un scavenger hunt are loc intr-o serie de locatii in care echipele cauta si aduna obiecte ascunse sau indeplinesc sarcini. Castiga echipa care termina prima totul de pe lista.

O vanatoare de comori, in schimb, este un joc in care fiecare echipa incearca sa fie prima care gaseste un element ascuns, dupa o serie de indicii ascunse. Activitatea se bazeaza pe un sistem de puncte, in care fiecare indiciu rezolvat aduce puncte si castiga echipa care la final are cele mai multe puncte.

Planificarea in pasi simpli

Tema si locatia

Primul pas in planificarea unei vanatori de comori este gasirea unei teme si a unei locatii. Poate fi o activitate intr-un oras, care sa le permita si explorarea. Se pot folosi monumentele si reperele istorice ale orasului pentru a lasa indicii si pentru a ghida echipele spre premiul final! Echipele trebuie sa lucreze in colaborare, iar activitatea reprezinta o oportunitate excelenta de a afla lucruri noi despre locatie.

Vanatoarea de Craciun. In locul unui Secret Santa intre colegi, organizeaza anul acesta o vanatoare distractiva de comori. Pastreaza indiciile tematice legate de Craciun si foloseste articole de Craciun.

Provocarea Selfie-urilor. O vanatoare simpla si distractiva, cu ajutorul careia echipa se va distra la maxim. Pentru a finaliza provocarea cu selfie-uri, echipa ta va trebui sa urmeze indicii si sa faca selfie-uri in functie de o lista data. Poti alege orice locatie sau poti organiza o activitate pe mai multe zile, pentru a obtine selfie-uri distractive si interesante.

Vanatoarea in natura. Planifica o vanatoare de comori in natura, intr-o rezervatie naturala locala, intr-o excursie in echipa sau intr-un parc sau gradina locala. Echipele vor trebui sa gaseasca elemente dintr-o lista de indicii, cum ar fi lucruri pe care le pot mirosi sau auzi.

Traseul

Cand planifici traseul, va trebui in primul rand sa il testezi chiar tu! Te vei asigura astfel ca momentele sunt realiste si ca exista locuri potrivite pentru a ascunde toate indiciile. Este important, de asemenea, sa stabilesti o limita de timp, astfel ca efectuarea rutei si cartografierea sa iti vor oferi o idee realista despre cat timp va dura provocarea.

Indiciile

Cand scrii indiciile, tine cont de tema, pentru a putea veni cu ceva distractiv. Nu uita ca echipele trebuie sa gaseasca articolele pe listele lor, dar nu trebuie sa fie o sarcina prea usoara! Poti folosi ghicitori, poezii sau puzzle-uri pentru a dezvalui urmatoarea locatie.

Invitarea participantilor

Programeaza vanatoarea de comori cu mult timp inainte, pentru a oferi participantilor timp suficient sa se pregateasca. Poti trimite invitatiile cu cel putin doua saptamani inainte de eveniment.

Asigura-te ca toata lumea stie sa se imbrace corespunzator, mai ales daca trebuie sa se imbrace pentru o tema anume, si mentioneaza orice obiecte pe care ar trebui sa le aduca, in special incaltaminte, sau camere si telefoane, daca este necesar.

Premiile

Poti alege ca premii orice stii ca vor aprecia participantii: bilete de cinema, produse diverse, abonamente, carduri cadou sau chiar un trofeu sau certificat personalizat. In principiu, echipele prefera premii pe care sa le poata folosi, cheltui sau manca!