Arata Meniul Lateral
10 ponturi pentru planificarea unei petreceri surpriza perfecte

Daca ai participat vreodata la o petrecere surpriza pentru o zi de nastere, probabil ca iti amintesti asteptarea si entuziasmul organizarii. Este o experienta fantastica pentru toti cei implicati, inclusiv pentru invitatul de onoare.

Cand vine vorba despre planificarea unei petreceri surpriza, detaliile pot parea putin complicate. In primul rand, asigura-te ca sarbatoritul nu s-ar supara pentru o mica pacaleala urmata de o mare surpriza. Dupa care poti trece la munca de organizare.
Pentru a te ajuta, ai mai jos 10 sfaturi care te vor ajuta sa planifici petrecerea surpriza perfecta pentru ziua de nastere.

1. Alege o “echipa” de conspirationisti

Daca iti doresti sa organizezi un eveniment surpriza de amploare, trebuie sa recrutezi cativa prieteni sau rude care sa te ajute cu idei, cu organizarea si sa fie foarte sireti. Acesti colegi de “conspiratie” te pot ajuta sa tii secretul si iti vor lua de pe umeri o parte din sarcina planificarii unei petreceri uriase.
De asemenea, ei te pot ajuta sa pui sarbatoritului diverse intrebari fara sa il faci sa devina suspicios. Pana la urma, doua intrebari de la patru persoane tradeaza mai putin intentia unei petreceri surpriza decat opt intrebari de la o singura persoana.

2. Joaca-te de-a detectivul inteligent

Care sunt lucrurile care ii plac sarbatoritului? Daca afli astfel de detalii poti planifica mai bine petrecerea surpriza. Si-a dorit mereu să arunce cu toporul? Restaurantul sau preferat are un spatiu pentru evenimente distractive? Culoarea sa preferata este albastru? Care sunt cei mai apropiati prieteni ai sai?
Fa cateva sapaturi inteligente pentru a stabili locatia, tematica si preparatele culinare perfecte pentru petrecere.

3. Gaseste o locatie pentru petrecerea surpriza

Atunci cand alegi o locatie potrivita pentru o petrecere surpriza, exista cateva lucruri de care trebuie sa tii cont pentru a te ajuta cu planificarea.
Daca este un spatiu mare deschis, cum ar fi o pista de bowling, va fi mai greu sa organizezi o surpriza de proportii. Daca este acasa la cineva, e destul loc pentru toti cei pe care vrei sa ii incluzi pe lista de invitati? Alege ca locatie un loc practic, pe care sarbatoritul il va adora, care nu depaseste bugetul si care va fi ideal pentru tipul de petrecere pe care speri sa il obtii.

4. Alege o tematica personalizata

Gandeste-te la unele dintre lucrurile preferate ale sarbatoritului sau ale invitatilor de onoare, daca nu este o petrecere pentru o zi de nastere, si incearca sa alegi o tema de petrecere surpriza de care se va bucura. Gandeste-te la o emisiune TV sau la un film, culoare, hobby, mancare, bautura, deceniu, trupa sau oras strain. Alege decoratiunile, accesoriile si poate chiar si tinutele invitatilor, astfel incat sa fie in acord cu tematica.

5. Creaza un plan pentru diversiune

Acesta este unul dintre cele mai importante aspecte ale unei petreceri surpriza. Exista cateva parti ale planului de diversiune pe care trebuie sa le aranjezi si unele trucuri la care va trebui sa apelezi, pentru a te asigura ca sarbatoritul nu se prinde de surpriza.
Data. Alege o zi sau o seara cu o saptamana sau doua inainte de ziua de nastere, pentru ca surpriza sa fie cat mai mare. Creaza un plan “fals”, astfel incat sa isi rezerve din timp ziua si ora.
Deplasarea. Asigura-te ca exista un mod siret de a aduce oaspetele de onoare la locatie. Ii poti spune, de pilda, ca il scoti la cina mai devreme cu ocazia zilei sale de nastere, dupa care sa planifici totul astfel incat toti invitatii sa va astepte la restaurant. Pune pe altcineva sa conduca, astfel incat sa nu existe riscul sa apara mai devreme si sa strice surpriza.
Cadourile. Creaza o scuza pentru a cere sarbatoritului sa faca un wish list cu cadourile pe care si le doreste, astfel incat invitatii la petrecere sa stie exact care sunt cele mai bune cadouri pentru el.

6. Trimite invitatii pe ascuns

Scrie neaparat pe invitatii ca este vorba despre o petrecere surpriza. Cu cat le reamintesti mai mult oaspetilor sa nu divulge secretul, cu atat mai bine. Nu omite nicio informatie relevanta, inclusiv ora la care trebuie sa ajunga oaspetii, astfel incat totul sa fie pregatit pentru sarbatorit.
Poti apela si la invitatii tiparite, insa nu uita de beneficiile retelelor de socializare. Un grup de WhatsApp sau de Facebook te va ajuta sa mentii o comunicare deschisa intre tine si oaspeti.

7. Pregateste decoratiunile, mancarea si bauturile

Daca organizezi petrecerea surpriza intr-un loc care serveste mancare si bauturi, aceasta parte nu iti va da batai de cap. Daca o faci intr-o resedinta privata sau intr-un parc, va trebui sa planifici din timp tot ce tine de gustari si de bauturi. Cei care conspira la organizarea petrecerii pot aduce fiecare cateva preparate culinare.
Decoratiunile si accesoriile sunt distractiv de pregatit si la fel de distractiva este si amenajarea locatiei. Poti include baloane, bannere, streamere si produse din hartie, toate adecvate tematicii petrecerii. Bineinteles, inainte va trebui sa stai de vorba cu proprietarii locatiei, pentru a te asigura ca nu exista restrictii cu privire la decoratiuni.

8. Reaminteste-le oaspetilor de planurile secrete

Cu o zi sau doua inainte de ziua cea mare, ia legatura cu invitatii si reaminteste-le de planurile de petrecere. De aceea spuneam mai sus ca grupurile de WhatsApp sau de Facebook sunt extrem de benefice. Asigura-te inca o data ca toti vor fi acolo la ora stabilita.
Contacteaza pe toata lumea implicata in diversiune, pentru a fi sigur ca totul este gata sa functioneze ca un ceas elvetian si ca surpriza va fi totala!

9. Surprinde invitatul de onoare

Cel mai popular mod de a-l suprinde pe sarbatorit este ca toti oaspetii sa se ascunda la locatie, gata sa sara si sa strige “Surpriza!” cand intra pe usa sarbatoritul. Te poti gandi si la cateva confetti si la cateva jucarii care fac galagie, pentru un plus de efect.

10. Bucura-te de petrecerea surpriza

Ca gazda, vei avea probabil cateva roluri pe parcursul noptii, cum ar fi sa aranjezi totul legat de mancare si bautura sau sa organizezi cadourile. Insa nu uita ca si tu trebuie sa te distrezi.
Ai muncit foarte mult sa pui cap la cap petrecerea surpriza, asa ca odata ce incepe nu uita sa te relaxezi si sa te bucuri si tu. O meriti din plin!