Arata Meniul Lateral
7 motive pentru care cadourile sunt importante intr-o relatie

Frenezia cadourilor ne face sa ne gandim cum un act simplu de a darui poate avea un efect urias asupra unui individ si asupra unei relatii. Iata mai jos cat de importante sunt cadourile intr-o relatie si mai ales de ce.

Cadourile sunt un trend recent?

Raspunsul la aceasta intrebare este in mod clar nu. Acest obicei a existat dintotdeauna. De exemplu, daca ne gandim la bunicii nostri, e posibil sa ni-i imaginam ca pe acei iubiti misteriosi, mereu galanti, mereu cu un trandafir in mana.

Parintii nostri sunt undeva la mijloc. Nici prea old-school, dar nici prea indrazneti, ei stiu exact de ce are nevoie partenerul, chiar inainte ca acesta sa spuna cu voce tare. Din punctul de vedere al unui copil, parintii au grija intotdeauna unul de confortul celuilalt. Poate ca nu isi ofera cadouri atat de des, insa atunci cand o fac, isi fac partenerul sa se simta important.

Iata deci un indicator ca nu e nevoie de cadouri scumpe. Ceva simplu este suficient pentru a aduce un zambet larg pe fata celor dragi. Emotiile si sentimentele sunt cele care conteaza cel mai mult, nu pretul cadoului. Iar cel mai important – bucuria pe care o vedem pe chipul partenerului atunci cand primeste un cadou este de neegalat.

Asadar, indiferent de epoca, de tara, de religie sau de clasa sociala, cadourile sunt vitale, iar arta de a face cadouri este practicata la scara larga. Cand doar cuvintele nu sunt suficiente, gesturile ne vin in ajutor.

Insa asa cum fiecare moneda are si un revers, cadourile sunt si ele o sabie cu doua taisuri. Ele iti pot fi de folos, sau iti pot strica toata intentia. Asadar, atentie, e vital si necesar sa oferi cadouri, insa trebuie sa fii atent cand si cum le daruiesti.

7 motive pentru care cadourile conteaza intr-o relatie

O relatie poate fi noua, oamenii pot avea puncte de vedere opuse, dar iubirea este cea care ii aduce laolalta, iar atunci cand cuvintele isi pierd in timp din importanta, micile gesturi raman mereu tinere.

Arta de a face cadouri este un mod eficient de a intari legatura in orice faza a relatiei. Fie ca esti in etapa de intalniri romantice, in etapa de logodna, sau la ani buni dupa nunta, acest gest continua sa ramana unul credibil si puternic. Iata mai jos 7 motive pentru care cadourile sunt importante.

1. Pentru exprimarea recunostintei

Fiecare dintre noi este diferit si frumos in felul sau. Daca unii dintre noi isi pot exprima opiniile si sentimentele mai liber, altii se pot confrunta cu dificultati in acest sens. Cuvintele joaca intr-adevar un rol important, insa ce se intampla cand nu ne gasim cuvintele sa spunem cat de important este partenerul in viata noastra?

Oferirea unui cadou ne vine in ajutor in acest caz. Cand vrei sa iti exprimi aprecierea pentru prezenta persoanei dragi in viata ta, pentru toate micile eforturi pe care le face pentru ca tu sa fii fericit, pentru ca e jumatatea ta mai buna, iti doresti sa il faci sa se simta adorat pentru ca te completeaza intr-un mod ideal. Alege pentru asta un cadou simplu de multumire cu ajutorul caruia iti poti exprima recunostinta si il poti face sa simta din nou ca e unic.

2. Pentru a-ti cere iertare din inima

Certurile sunt o parte integranta a oricarei relatii. Uneori pot fi doar mici ironii, iar alteori pot fi certuri aprinse, iar suferinta devine o parte indispensabila a oricarei discutii. Dar cand realizam ca cearta a fost din vina noastra, e oare prea tarziu sa ne cerem scuze?

Cand ti se pare prea dificil sa faci pace cu partenerul, sau cand acesta e prea ranit pentru a-ti asculta explicatiile, darurile pot face minuni! Un cadou este una dintre cele mai eficiente modalitati de a-ti admite vinovatia si de a-ti cere scuze. Iar daca adaugi cadoului o nota personala, vei arata si mai mult cat de rau iti pare. Un trandafir rosu simplu, o felicitare, un DVD cu filmul preferat prin care sa ii spui cat de mult inseamna pentru tine… poti face multe!

3. Pentru a reaprinde idila

E de la sine inteles ca nicio relatie nu va ramane la fel. Fiecare relatie va trece prin schimbari – cu incredere, intelegere si dragoste – si va deveni o legatura mai puternica. Fara acestea, relatia si-ar putea pierde scanteia.

Relatia dintre doi oameni este ca argila bruta, pe care o putem modela in maini. Putem oferi cadouri pentru a recrea unele dintre amintirile de odinioara ale relatiei noastre. Acest lucru nu va starni doar romantismul, ci va deveni si un motiv sa pretuiesti amintiri de-o viata. Alege, asadar, un cadou romantic, planifica o cina la lumina lumanarilor sau fa orice iti spune inima. Ideea este doar sa iti faci partenerul sa se simta special si sa ii acorzi timp de calitate.

4. Pentru exprimarea sentimentelor

Fiecare relatie ajunge la un apogeu in care incepem sa ne intelegem partenerul fara a fi nevoie de cuvinte. Insa e necesar ca din cand in cand sa intrerupem aceasta dulce monotonie, pentru ca altfel am putea ajuge sa ne luam partenerul ca pe ceva normal, de la sine inteles.

Pe de alta parte, in societatile ceva mai patriarhale, barbatii se simt mai mult sau mai putin restrictionati sa-si exprime emotiile in mod liber. Oferirea unui cadou vine cu siguranta in ajutorul acestui gen de persoane, in astfel de situatii.

Barbatii au tendinta de a-si exprima mai simplu emotiile si de a transmite aprecierea oferindu-le partenerelor lor ceva semnificativ. Pe de alta parte, insa, si femeile prea timide pentru a exprima ce simt pot gasi in cadouri o buna oportunitate de a recunoaste eforturile partenerului.

5. Pentru celebrarea etapelor importante, dar si a zilelor obisnuite

Fiecare zi este o experienta noua in orice relatie. Tine doar de noi sa facem in asa fel incat aceasta calatorie sa fie una memorabila. Nu toate zilele vor fi la fel, dar va fi minunat sa poti crea macar o amintire in fiecare zi. Desigur, asta nu inseamna ca trebuie sa ii aduci partenerului cate un cadou zilnic, insa chiar si asta tine de alegerea personala.

In aceasta lume agitata, va trebui totusi sa va gasiti timp unul pentru celalalt si sa sarbatoriti chiar si cele mai mici momente. Ocazii precum zilele de nastere si aniversarile sunt, fara indoiala, deosebite. Dar bucuria de a face cadouri fara niciun motiv este pur si simplu splendida si speciala.

6. Doar pentru a-i aduce un zambet pe chip

De cele mai multe ori persoana draga te iubeste atat de mult incat face sacrificii reale pentru tine sau pune placerile si confortul tau mai presus de ale sale. Poate ca uneori te mai tachineaza sau dojeneste, dar niciodata atat de mult incat sa te faca sa te simti prost.

E misiunea ta sa iti faci partenerul sa simta acelasi lucru. Cu un simplu cadou, poti proiecta aprecierea pentru cele mai mici gesturi pe care le face pentru tine. La urma urmei, zambetul persoanei dragi iti va lumina ziua.

7. Pentru felicitari sau pentru ridicarea moralului

Una dintre cheile pentru pastrarea unei relatii perfecte este sa fiti impreuna la bine si la rau. Este absolut esential sa gasiti mici momente in care sa sarbatoriti, insa la fel de important este sa gasiti fericirea in succesul partenerului. Fie ca este o apreciere pentru munca sa, fie ca este bucuria obtinerii unei evaluari, fericirea va fi dubla atunci cand devii parte a bucuriei sale.

Oferirea de cadouri in astfel de ocazii va va imbunatati relatia. Alege un cadou care sa ii arate ca te mandresti cu realizarile sale si care sa ii ofere inspiratie pentru a se descurca si mai bine pe viitor. Fii intotdeauna inspiratia de care are nevoie!

Pe de alta parte, un cadou bine ales va ridica intotdeauna moralul persoanei dragi atunci cand se simte la pamant. Ce-ai zice sa iti faci partenerul sa se simta ca un rege, sa fie rasfatat si sa ii oferi toata fericirea posibila aratandu-i cat de mult pretuieti acele momente impreuna?
Cand cuvintele nu sunt suficiente, aceste gesturi umplu golul dintr-o relatie. Astfel de mici gesturi sunt cheia pentru a-ti pastra relatia si pentru a face oamenii dragi sa se simta pretiosi.