Arata Meniul Lateral
Cadourile experienta – cum si de ce sa le oferi?

Probabil ca multi oameni inca nu sunt familiarizati cu termenul “cadouri experienta”. Si este de inteles: cadourile experienta sunt ceva relativ noi, iar majoritatea oamenilor abia acum incep sa le descopere beneficiile! De cativa ani, oamenii pot cumpara de pe site-uri de cadouri online flori, cosuri cu produse pentru diferite ocazii, vouchere la restaurant si aventuri pline adrenalina sau iesiri in parcuri tematice. Insa nu doar voucherele la restaurante si cadourile de aventura se califica drept cadouri experienta.

Ce sunt cadourile experienta?

Cadourile experienta presupun sa oferi cuiva un cadou constand intr-o experienta de viata sau o aventura, mai degraba decat un produs material. Este un tip de cadou care se bazeaza mai mult pe “a face” decat pe “a avea”. Din ce in ce mai multi oameni se indeparteaza de consumerismul “nechibzuit” si opteaza in schimb pentru experiente care ii vor imbogati pe cei carora le ofera cadouri experienta si din care vor avea de invatat lucruri noi.

In plus, cadourile experienta ofera sansa la amintiri minunate, la care oricine poate privi in urma cu drag. Cadourile experienta au devenit o optiune populara pentru cadouri de ziua de nastere, pentru ocazii speciale, sau pentru Sarbatori. Unele dintre cele mai comune cadouri experienta sunt sariturile cu parasuta, plimbarile cu balonul cu aer cald, cursele de masini, cursele de gatit, experientele spa si masajele.

Cum oferi cadouri experienta?

Calatoria ta catre alegerea unui cadou experienta desavarsit poate incepe chiar acum. Iata care sunt pasii pe care trebuie sa ii parcurgi pentru a face un cadou special persoanelor dragi din viata ta.

1. Alege experienta si comanda

Intra pe un site de cadouri experienta a carui oferta ti se pare suficient de ampla incat sa satisfaca gusturile celor dragi si gaseste darul perfect pentru o persoana sau mai multe din viata ta, sau alege chiar sa te rasfeti singur cu ceva ce ti-ai dorit sa faci dintotdeauna. Adauga cadoul experienta in cosul de cumparaturi si plateste. La final vei primi confirmarea comenzii si toate detaliile.

O alta varianta este sa alegi un voucher valoric, in functie de bugetul de care dispui pentru cadoul experienta. Vei da astfel persoanelor dragi sansa de a-si alege singure experienta pe care si-o doresc.

2. Primirea cadoului experienta

Voucherul valoric sau voucherul experienta iti va trimis fie prin posta, fie prin email. Tot ce trebuie sa faci daca iti doresti sa oferi voucherul in format fizic este sa il ambalezi cat mai special. Voucherul online se activeaza pe site si vei putea obtine astfel detalii complete despre experienta pe care ai rezervat-o.

3. Rezerva experienta dorita

Alege locatia dorita si suna la numarul de telefon pentru rezervare. In majoritatea cazurilor, voucherul va fi valabil timp de 12 luni, insa in acest interval trebuie facuta rezervarea, iar voucherul trebuie sa fie utilizat.

4. Bucuria experientei

Ziua experientei este ziua in care destinatarul cadoului tau sau chiar tu, va veti distra de minune! Pentru unele experiente, poate fi necesar sa verifici conditiile meteo cu furnizorul inainte de a pleca de acasa, pentru a te asigura ca totul decurge perfect.

Beneficiile cadourilor experienta

1. Deschid drumul catre aventuri minunate

Cadourile experienta pot schimba viata cuiva drag! Cu totii experimentam viata in milioane de moduri diferite, in fiecare zi. Insa rutina cotidiana te poate tine blocat intr-o multitudine de “trebuie” – “trebuie sa fac asta”, “trebuie sa am asta” etc. Cadourile experienta sunt o sansa pentru destinatarul cadoului tau de a iesi din casa si de a face ceva ce isi doreste de mult timp sa faca. Si cel mai probabil va fi genul de aventura sau de activitate care il va face sa se simta viu si plin de energie. La urma urmei, o viata fara aventuri este o viata traita doar pe jumatate!
Partea geniala a cadourilor experienta trimise celor dragi si prietenilor este ca ii poti pune fata in fata cu noi aventuri, chiar aproape de casa, pentru ca in multe cazuri destinatarul cadoului tau nici macar nu va trebui sa iasa din oras.

2. Imbogatesc mintea, corpul si sufletul

Experientele care imbogatesc mintea, trupul si sufletul sunt considerate adesea ca fiind experiente de rasfat. Insa cuvantul rasfat ne duce cumva cu gandul la o nota de usoara exagerare sau superficialitate. Si nu este deloc asa! Experientele pentru minte, trup si suflet au un efect profund si care imbogateste.

Cu un cadou experienta special, cei dragi tie isi vor putea elibera mintea de ganduri negative, se vor elibera de stres, isi vor relaxa corpul si isi vor revigora spiritul. Din toate aceste motive, cadourile experienta sunt prin natura lor si terapeutice. Experientele pentru minte, trup si suflet joaca un rol important in mentinerea sanatatii interioare, a starii de bine si a frumusetii.

3. Ii inspira pe oameni sa isi urmeze visele

Ai o persoana in viata ta care vorbeste in mod constant despre lucruri pe care isi doreste sa le faca, dar la care nu simte ca are acces? O auzi adesea spunand: „Mi-ar placea sa fac asta” sau „As face asta daca as avea bani”? Darurile experienta pot face ca aceste vise sa devina realitate. Tot ce ai de facut este ca de Sarbatori sau cu o alta ocazie speciala sa fii cel care ii ajuta pe cei dragi sa-si transforme un vis in realitate, cu un cadou experienta constand intr-o experienta preferata.

Vei descoperi ca aceste cadouri au marele dar de a bucura sufletul oamenilor, iar de aici pana la a adopta definitiv cadourile experienta nu mai este decat un pas. Prietenii tai vor simti gustul aventurii, vor fi inspirati sa faca mai mult, sa vada mai mult, sa experimenteze mai mult. Nu va mai exista nicio bariera intre ei si dorinta de a cauta lucruri interesante, provocatoare si diferite.

4. Dezvaluie culturi diferite

Cadourile experienta pot aduce in fata celor dragi tie oameni noi, tari noi, culturi si bucatarii noi. Cadourile experienta sunt o modalitate interesanta si extrem de captivanta de a invata, deoarece destinatarul cadoului tau va fi chiar in centrul actiunii. Unele dintre cele mai populare cadouri experienta sunt experientele culinare acasa sau cursurile de gatit. Mancarea este o parte intrinseca a oricarei culturi, astfel ca oriunde ai calatori, bucataria locala a unui loc este legata de mediul natural.

Exista multi oameni in intreaga lume, carora le place sa-si impartaseasca mancarea si cultura cu straini prietenosi. Sunt mandri de cultura lor si intampina bucurosi turistii in casele lor pentru a-i gazdui intr-o excursie la piata locala si apoi sa se implice in pregatirea, gatitul si impartirea mancarurilor preferate. Destinatarul unui astfel de cadou experienta va avea astfel sansa de a invata despre cultura locala, de a descoperi noi tehnici de gatit si de a-si face prieteni noi, dincolo de o masa cu adevarat delicioasa.

Cursurile de gatit sunt si ele un cadou popular. Pentru pasionatii de gastronomie, gatitul este un mod minunat de a-si petrece timpul liber. Fie ca este vorba despre un preparat dulce sau un fel principal de mancare, rezultatul va fi mereu delicios.

5. Ofera sansa la provocare si surpriza

Multi oameni refuza sa traiasca cele mai bune aventuri ale vietii, din motive cunoscute in general doar de apropiatii lor. Cadourile experienta iti ofera ocazia perfecta de a-ti surprinde prietenii sau familia cu un mic ghiont in directia corecta – un cadou care ar putea fi la inceput o provocare, dar pentru care probabil iti vor multumi in cele din urma. Partea cea mai tare la cadourile experienta este bucuria pura pe care o simt cei care si-au invins o teama sau o bariera auto-impusa. Realizarea va fi uriasa si va fi insotita intotdeauna de o doza serioasa de adrenalina, intr-un moment pe care nu il vor uita niciodata.

6. Creaza conexiuni de familie

De cele mai multe ori ne pierdem in vietile noastre aglomerate si, fara sa ne dam seama, ii pierdem din vedere pe oamenii cei mai importanti pentru noi – partenerii, copiii si parintii nostri. Familia este extrem de importanta, iar activitatile si aventurile traite impreuna sunt o modalitate perfecta de a ne reconecta sau de a ramane conectati cu cei pe care ii iubim cel mai mult. Cand faci un cadou familiei, iti faci si tie cel mai important dar.

7. Creaza amintiri fericite pentru o viata

Ori de cate ori oferi un cadou experienta, ii oferi destinatarului amintiri fericite pentru o viata! Experientele de calitate devin povestile pe care le vor povesti in mod repetat. In ani, ele devin momente legendare, pe care le vor pastra aproape de inima si pe care le vor rememora adesea.

8. Trimit un mesaj de dragoste celor aflati departe de casa

Prietenii si familia pot fi uneori departe de casa, astfel ca poate fi greu sa gasesti un cadou pentru ei, care sa fie si usor de trimis si sa ajunga la momentul oportun. Cadourile experienta sunt o varianta incredibil de convenabila de cadou pentru cei dragi, cand acestia nu sunt langa tine. Poti alege, rezerva, plati si trimite cadoul experienta ideal, cu doar cateva click-uri. Nu se poate mai usor!

9. Cadourile experienta te rasfata si pe tine

Nu uita ca oferind iti faci si tie un cadou. Cadourile experienta nu sunt rezervate doar persoanelor dragi din viata ta. Poti alege experiente in doi, sau experiente de familie, pe care sa le traiesti impreuna cu cei dragi. Asadar, pentru ocazii precum zile de nastere, logodne, nunti, aniversari, Ziua Indragostitilor, 8 Martie, sau orice altceva, cand te gandesti la un cadou perfect, cumpara-ti propriul bilet catre aventura! Te vei bucura de distractie la patrat, de aventura la patrat si multe amintiri de impartasit!