Arata Meniul Lateral
Plimbare cu balonul. Unde? Cat? Cum?

Plimbare cu balonul: zboara liber!

Te-ai gandit vreodata cum ar fi sa te inalti deasupra tuturor dar sa nu fii intr0un avion? Plimbarea cu balonul cu aer cald este o experienta incredibila care iti ofera ocazia sa faci exact asta - sa zbori liber, cu o doza generoasa de adrenalina sau cu un strop de romantism, depinde cum alegi sa privesti lucrurile.

Cum functioneaza balonul cu aer cald?

Balonul cu aer cald este o minune tehnologica si un mod ingenios de a zbura. Este alcătuit dintr-un cos atasat de un balon mare, umplut cu aer incalzit. Acest aer cald face balonul mai usor decat aerul din jur, permitandu-i sa se inalte in aer.

Calatoria cu balonul incepe cu pregatirea echipajului si umplerea balonului cu aer cald, urmata de urcarea in cos si desprinderea de pamant. In timp ce balonul se inaltă lent, vei fi martorul unor vederi spectaculoase si vei simti bucuria si libertatea zborului.

Unde poti face o plimbare cu balonul?

Indiferent daca esti din Bucuresti, Sibiu, Brasov, Covasna sau Cluj, exista o aventura cu balonul care te asteapta sa o descoperi. De ce sa nu explorezi orasul tau sau imprejurimile sale intr-un mod cu totul nou si palpitant?

Evident, este o experienta demna de completat o vacanta intr-unul din aceste orase. Poti veni de oriunde din tara. Sunt atatea locuri frumoase de vazut si, daca mai adaugi pe langa plimbarile de rigoare si cateva activitati atipice vei obtine cu siguranta vacanta iesita din comun pe care ti-ai dorit-o.

Costul? Intre 1000 de lei pentru o persoane, aproximativ 2500 lei pentru un zbor romantic de cuplu si in jur de 3500 de lei inchirierea unui balon pentru un grup de 4-5 persoane.

Sigur, poti opta pentru a achizitiona zborul doar pentru tine si vei zbura alaturi de un grup deja format. Poti alege varianta de zbor de cuplu si veti avea exclusiviate sau poti strange un grup de pritenei/ colegi dornici de zbor si impartiti costurile; astfel veti inchiria intreg balonul doar pentru voi.

Hai sa povestim putin despre fiecare zbor. Aveti si link cu descrierea zborului, variante de zbor si preturi. Apoi tu alegi ce ti se potriveste sau ce vrei sa oferi cadou:

Bucuresti: Zbor de agrement cu balonul cu aer cald  Zborul se desfasoara in conditii de siguranta, inaltimea la care se zboara fiind de obicei de la zero pana la 300 – 400 metri. Cateodata, poate fi mai mare, in functie de aprobarile pentru zbor si de necesarul zborului. Atat traseul cat si altitudinea sunt dictate de curentii de aer, iar in timpul zborului pot fi admirate: lacul Mihailesti, dealurile si padurea din jur, culturile si nu in ultimul rand Bucurestiul (cu conditia sa nu fie pacla). Mai este si varianta de inchirere balon cu aer cald grup in Bucuresti.

Sibiu: Zbor balon Sibiu. Descopera farmecul Transilvaniei de la inaltime cu un zbor cu balonul cu aer cald in imprejurimile Sibiului! Perfect pentru tine, perfect si pentru surprinderea unui prieten drag cu un cadou special, sarbatorirea unei aniversari de cuplu sau pentru o aventura de neuitat in familie. Sau pentru o cerere in casatorie?

Brasov: Plimbare cu balonul cu aer cald Brasov. Alege o aventura magica, o plimbare cu balonul cu aer cald tot in minunata Transilvanie, o alta bucatica... Vei trai un sentiment de libertate care nu se aseamana cu nicio alta experienta de pana acum! Poti decola din locatia propusa de noi sau una aleasa de tine din judetul Brasov, dar care se indeplineasca cateva conditii simple!

Covasna: Zbor cu balonul cu aer cald in Covasna Cerul va fi singura limita pe care o vei mai cunoaste atunci cand te vei imbarca intr-o plimbare spectaculoasa cu balonul cu aer cald. Experimenteaza privelistile uluitoare ale frumoaselor peisaje din depresiunea Targu Secuiesc intr-o experienta de zbor ce-ti va incanta simturile. 

Cluj: Zbor cu balonul in Cluj. Zborul cu balonul in Cluj este o experienta de neuitat ce ofera o priveliste unica si spectaculoasa a orasului fiind in acelasi timp o activitate relaxanta, care te va face sa te simti ca si cum ai fi intr-o alta lume. 

Plimbare cu balonul. Cat este de sigur? 

Plimbarea cu balonul cu aer cald este una dintre cele mai sigure forme de zbor, avand un istoric impresionant in ceea ce priveste siguranta. Cu toate acestea, exista anumite restrictii si conditii pentru a zbura. Majoritatea operatorilor cer participantilor sa fie in stare buna de sanatate si sa nu aiba probleme medicale care ar putea afecta siguranta zborului. Desigur, trebuie respectate si cateva reguli de baza in timpul zborului pe care fiecare pilot le va comunica inainte de zbor.

Cine se poate bucura de plimbarea cu balonul?

Plimbarea cu balonul cu aer cald este o experienta extraordinara care merita traita cel putin o data in viata. De la vederile uimitoare la senzatia de libertate si aventura, acest tip de calatorie promite sa fie una memorabila.

Mai trebuie mentionat ca zborul se realizeaza doar dimineata la rasarit si seara la apus. Ora este data in functie de perioada din an. Vestea buna este ca se poate zbura tot anul, atata timp cat vremea permite acest lucru.

Las insa mai jos cateva reguli, restrictii si alte informatii relevante pe care trebuie sa le stii inainte de zbor:

Restrictii medicale: zborul nu este recomandat celor care sufera de afectiuni cronice sau de alta natura care le-ar putea pune viata in pericol pe durata zborului
Alte restrictii: persoanelor care se afla sub influenta bauturilor alcoolice sau a substantelor halucinogene nu li se permite efectuarea zborului
Varsta minima: 5 ani, insotiti de parinti
Durata: zborul dureaza aproximativ o ora in functie de conditiile meteo si de gasirea unui teren propice pentru aterizare
Tinuta recomandata: sport, lejera; ochelari de soare si o sapca sau fes. Tocurile sunt excluse.
Conditii meteorologice optime: vant slab sau lipsind cu desavarsire, fara ploaie sau zapada, fara front atmosferic, stare buna a solului. In cazul in care pilotul considera ca in momentul decolarii nu sunt indeplinite conditiile meteorologice necesare desfasurarii in siguranta a zborului, acesta poate lua decizia anularii actiunii de zbor si reprogramarea acesteia de comun acord cu participantii la zbor
Marimea grupului: 2-8 persoane