Arata Meniul Lateral
Unde poti sari cu parasuta in Romania si cat costa?

Ai visat mereu sa zbori? Ti-ai imaginat cum ar fi sa te arunci din avion si sa simti doar vantul in timp ce plutesti deasupra pamantului? Acum, visul tau poate deveni realitate cu un salt cu parasuta in tandem!

Scurta istorie a saltului cu parasuta

Primele salturi cu parasuta au fost realizate la sfarsitul secolului al XVIII-lea, cu scopuri militare. Abia in secolul XX, parasutismul a devenit un sport de agrement, accesibil publicului larg.

Primul salt cu parasuta in tandem a fost realizat in 1981 de catre Bill Booth si Jim Downing. De atunci, aceasta modalitate de a experimenta senzatia zborului a castigat o popularitate imensa, oferind oamenilor din toata lumea sansa de a trai o aventura de neuitat.

Saltul cu parasuta in tandem in Romania

In Romania, salturile cu parasuta in tandem au aparut la inceputul anilor 2000, devenind rapid o activitate extrem de apreciata de cei pasionati de adrenalina. Popularitatea lor a crescut semnificativ in ultimii ani, datorita accesibilitatii crescute si a diversitatii companiilor care ofera acest tip de experienta.

Ce presupune un salt cu parasuta in tandem?

Un salt cu parasuta in tandem este o experienta complet sigura si relaxanta, perfecta chiar si pentru cei care nu au mai sarit niciodata cu parasuta.

Vei fi legat de un instructor experimentat cu un ham special; tot instructorul este cel care se va ocupa de toate aspectele tehnice ale saltului, de la deschiderea parasutei, zbor si pana la aterizare. Tot ce trebuie sa faci tu este sa te relaxezi si sa te bucuri de senzatia unica de libertate si adrenalina.

Pregatirea pentru salt dureaza aproximativ 30 de minute, timp in care instructorul te va instrui cu privire la procedurile de siguranta si la pozitia corecta in timpul caderii libere.

Saltul in sine dureaza aproximativ 5 minute, timp in care vei experimenta senzatia unica a caderii libere cu viteze de peste 200 km/h. La o altitudine de aproximativ 1500 de metri, instructorul va deschide parasuta, iar tu vei avea ocazia sa admiri privelistea panoramica a zonei de unde ai sarit.

Cat de sigur este un salt cu parasuta in tandem? Salturile cu parasuta in tandem sunt considerate a fi o activitate extrem de sigura, datorita echipamentelor moderne si a instruirii riguroase a instructorilor.

Toate companiile care ofera salturi cu parasuta in tandem in Romania utilizeaza echipamente certificate de ultima generatie, care sunt verificate periodic. Instructorii sunt profesionisti cu experienta vasta, care te vor ghida pe tot parcursul experientei si se vor asigura ca totul decurge perfect.

Unde poti face un salt cu parasuta in tandem in Romania si cat costa?

Există numeroase centre de parasutism în Romania unde poti experimenta un salt cu parasuta in tandem. Preturile pot varia in functie de locatie si de tipul de salt ales (basic, cu filmare su cu filmare si fotografii).

Iata o lista cu cateva dintre cele mai populare locatii, cu preturile aferente:

Clinceni - locul i in topul cautarilor pentru saltul cu parasuta in tandem

Tuzla - cea mai cautata varianta de salt in sezonul estival

Cluj - tot mai mult tineri se indrepat catre Cluj si gama variata de experiente pe care le ofera

Si in Sibiu si Brasov se mai realizeaza salturi cu parasuta in tandem, dar, deocamdata, din pacate, iau o pauza. Revin cu noi informatii cand se schimba ceva. Si Aradul mai este pe lista cu astfel de oferte.