Arata Meniul Lateral
20 de jocuri amuzante in piscina pe care trebuie sa le incerci

Esti in cautarea unor jocuri noi pe care sa le incerci la urmatoarea petrecere la piscina? Ai nevoie de un refresh pentru jocuri clasice precum Marco Polo? Esti exact in locul potrivit. Ai mai jos 20 de jocuri distractive in piscina, pe care le poti incerca imediat ce soarele iti va permite!

De la volei si intreceri, pana la provocari de echipa, exista in cele ce urmeaza o varianta ideala pentru fiecare.

1. Vartejul atomic

Cum se joaca?

Cere-le tuturor jucatorilor sa intre in piscina si sa se aseze in sir indian pe langa marginea piscinei. Roaga intai jucatorii sa mearga in jurul marginii piscinei, iar dupa 30 de secunde de mers, cere-le sa alerge in ritm usor, iar dupa cele 30 de secunde de alergare usoara, cere-le sa alerge in viteza. Pana in acest moment, se va fi format deja in piscina un curent puternic care ii va trage. Cere-le jucatorilor sa se opreasca si sa mearga in directia opusa. Va fi aproape imposibil sa se deplaseze impotriva curentului!
Pont: Cu cat sunt mai multi jucatori, cu atat vartejul va fi mai puternic. Este un joc foarte distractiv pentru petreceri la piscina.

2. Baschet si volei

De ce ai nevoie?

– O minge de baschet sau de volei
– Un fileu sau un cos

Cum se joaca?

Fie ca este vorba de joc unu-la-unu sau de echipa, jocuri precum baschetul si voleiul sunt si mai distractive atunci cand sunt jucate in piscina. Cea mai buna parte este ca jocurile pot fi atat de organizate (sau de dezorganizate) pe cat iti doresti. Impartiti-va in echipe si tineti scorul sau pur si simplu distrati-va lovind mingea si aruncand la cos.
Oricum ar fi, aceste jocuri vor oferi tuturor ore intregi de distractie activa.

3. Concurs de sarituri pe burta

Cum se joaca?

Fiecare jucator va face cate o saritura in piscina, aratandu-si cea mai mare, cea mai tare si cea mai ciudata “burta” (saritura pe burta). Cel care are parte de cele mai multe aplauze sau de cele mai multe rasete castiga!

Pont: Siguranta trebuie sa fie pe primul loc! Fii mereu atent atunci cand sari in piscina.

4. Bumper balls

De ce ai nevoie?

– O minge de plaja (cate una pentru fiecare jucator)
– O coarda sau o franghie

Cum se joaca?

Pune o coarda de-a latul unei zone din piscina si da fiecarui jucator cate o minge de plaja.
Cand spui “Start”, fiecare jucator va trebui sa isi foloseasca mingea pentru a impinge alti jucatori in coarda. Jucatorul care atinge coarda iese din joc si va trebui sa iasa si din piscina. Ultimul jucator care ramane in piscina castiga.

5. Intreceri cu barcute din carton

De ce ai nevoie?

– Cutii din carton
– Foarfece
– Banda adeziva
– Hartie colorata
– Markere si stickere

Cum se joaca?

Imparte jucatorii in doua echipe si acorda-le o ora pentru a folosi cele de mai sus pentru a-si construi cele mai bune si mai rezistente barcute din carton. Incurajeaza echipele sa fie creative si asigura-te ca fiecare barca primeste un nume!
Cand timpul expira, echipele isi vor pune barcile in piscina. Ambarcatiunea care sta pe apa cel mai mult castiga!
Sfat: Siguranta este pe primul loc! Daca joci acest joc cu copii mai mici, asigura-te ca exista un adult care sa ii ajute sa taie cartonul.

6. Vanatoarea de crocodili

De ce ai nevoie?

– Cercuri hula hoops (unul pentru fiecare jucator)
– Crocodili gonflabili

Cum se joaca?

Umfla crocodilii si pune-i sa pluteasca in piscina. Ofera fiecarui jucator un hula hoop. Obiectivul jocului este de a captura crocodilul apucandu-l de cap sau de coada cu cercul. Cand un jucator prinde reptila in capcana, trebuie sa se urce pe spatele ei si sa se deplaseze catre capatul mai putin adanc al bazinului.
Castiga cine indeplineste misiunea in cel mai scurt timp.

7. Impinsul ratei

De ce ai nevoie?

– Rate din cauciuc (cate una pentru fiecare jucator)

Cum se joaca?

Fiecare jucator primeste cate o rata de cauciuc si se va duce intr-unul din capetele bazinului. La “Start”, jucatorii trebuie sa-si impinga rata in capatul opus al bazinului, dar fara sa-si foloseasca mainile! Ei pot impinge ratele cu nasul, pot sufla spre ele sau le pot lovi cu fruntea – orice e nevoie pentru a pune rata in miscare.
Pentru a face jocul mai provocator, poti permite jucatorilor sa-si „distraga atentia” unul celuilalt, stropindu-se cu apa sau incercand sa-si doboare ratele, insa tinand cont de aceeasi regula: fara maini!
Primul care isi duce rata in celalalt capat al bazinului castiga!

8. F-I-S-H

Cum se joaca?

Pentru a juca acest joc, primul jucator va indeplini o sarcina pe care ceilalti vor trebui sa o repete. De exemplu, daca primul jucator sta in maini in apa, ceilalti jucatori vor incerca, pe rand, sa faca acelasi lucru. Daca cineva nu poate indeplini sarcina, va “castiga” prima litera din cuvantul Fish. Primul care completeaza tot cuvantul “Fish” pierde.
Pentru ca jocul sa fie cat mai corect, ar fi bine sa stabiliti o regula conform careia jucatorii pot selecta o anumita sarcina o singura data, astfel incat cineva sa nu repete sarcini pe care nimeni altcineva nu le poate face. De asemenea, e posibil sa fie nevoie de un judecator obiectiv care sa stabileasca daca jucatorii trebuie sau nu sa primeasca litera, in functie de cum executa sarcina.

9. Cursa pe saltele

De ce ai nevoie?

– Saltele sau alte obiecte gonflabile pentru piscina (orice tip vrei, atat vreme cat sunt destul de mari incat sa poti sta pe ele).

Cum se joaca?

Cere-le jucatorilor sa se urce pe saltele si sa se alinieze la un capat al piscinei. Desemneaza un arbitru.
Cand arbitrul striga „Start”, jucatorii vor trebui sa se intreaca pana la celalalt capat al bazinului. Jucatorii care cad de pe saltele pierd. Primul jucator care ajunge la finish castiga!

Pont: Acest joc merge cel mai bine intr-un bazin lung si se poate juca si sub forma de stafeta, pe echipe.

10. Urmeaza leader-ul (“Ce fac eu sa faca toti”)

Cum se joaca?

Alege un jucator care sa fie „leader” si unul care sa fie „observator”.
Leader-ul ar trebui sa se afle in centrul piscinei, iar observatorul in afara piscinei, intr-un loc din care poate vedea pe toata lumea. Restul jucatorilor trebuie sa se alinieze in spatele leaderului.
Cand observatorul spune „Start”, liderul va incepe sa inoate. Leaderul poate face orice vrea: sa inoate caineste, pe sub apa, pe spate, nimic nu este interzis. Ceilalti jucatori vor trebui sa mimeze exact ce face leader-ul, iar observatorul va urmari indeaproape actiunea, eliminand toti jucatorii care nu fac ceea ce face leaderul.
Jucatorii eliminati trebuie sa iasa din piscina, iar castigator va fi ultimul jucator din grup. Acesta va deveni leader in urmatorul joc.

11. Ingheata pe cineva

Cum se joaca?

Acest joc se joaca cel mai bine intr-o zona mai putin adanca a piscinei, unde toti jucatorii sa poata sta cu capul deasupra apei.
Alege un jucator care sa inceapa jocul. Acea persoana va trebui sa atinga alti jucatori, care atunci cand sunt atinsi trebuie sa ramana pe loc cu mainile in aer, ca o inghetata pe bat, pana cand un alt jucator ii va dezgheta inotandu-le printre picioare.
Un jucator nu poate fi atins in timp ce se afla sub apa. Dupa un minut sau doua, altcineva va trebui sa fie “urmaritor”, iar jocul va continua pana cand toti jucatorii vor avea sansa de a urmari.

12. Concurs de tricouri inghetate

De ce ai nevoie?

– Doua tricouri inghetate. Pentru ca va dura ceva pana cand tricourile vor ingheta, organizeaza-te din timp si pune-le in congelator cu o zi sau doua inainte de petrecere!

Cum se joaca?

In acest joc, prima echipa care reuseste sa dezghete un tricou congelat castiga! Imparte jucatorii in doua echipe si ofera fiecarei echipe un tricou inghetat, anuntandu-i ca pot folosi orice mijloace necesare pentru a dezgheta tricourile: furtunul de gradina, piscina, pavajul fierbinte si lista poate continua.
Jocul se termina cand un membru al echipei isi imbraca cu succes tricoul dezghetat.

13. Sticla invizibila

De ce ai nevoie?

– O sticla de suc de 2 litri, goala dar cu capac si fara eticheta.
Pentru rezultate mai bune, foloseste o sticla cu capac alb sau transparent, sau una care se potriveste cu interiorul piscinei. Sticlele goale de apa sunt foarte bune.

Cum se joaca?

Umple sticla de 2 litri cu apa din piscina si inchide-o ermetic. Fa doua echipe din jucatorii participanti si cere echipelor sa se deplaseze in capetele opuse ale bazinului si sa stea cu spatele la apa.
Arunca sticla in apa. Cand vor auzi sticla cazand in apa, echipele se pot intoarce si vor incerca sa o gaseasca. Sticla transparenta se va combina cu apa si va deveni aproape invizibila pe fundul piscinei. Echipa care gaseste sticla castiga!

14. Marco Polo

Cum se joaca?

Marco Polo este un joc simplu, ce poate fi jucat cu doi sau mai multi jucatori. Pentru a juca, alege un jucator care sa “se puna”. Acea persoana trebuie sa inchida ochii sau sa fie legata la ochi si sa numere pana la un anumit numar (stabilit intre voi!). In timpul numaratorii, ceilalti jucatori se imprastie in bazin. Cand numaratoarea se termina, jucatorul care s-a pus va incearca sa atinga ceilalti jucatori, folosind doar sunetul vocii lor pentru a-i gasi. Acesta va striga „Marco”, iar ceilalti jucatori vor striga „Polo”. Cand jucatorul care s-a pus reuseste sa atinga un alt jucator, acesta din urma se va pune, iar jocul se reia.

15. Turnir cu baghetele din spuma

De ce ai nevoie?

– Doua baghete din spuma, pentru piscina
– Un obiect gonflabil/saltea pentru piscina, suficient de mare pentru doua persoane

Cum se joaca?

Alege doi jucatori, aseaza-i pe saltea sa pe obiectul gonflabil ales si impinge-i in mijlocul piscinei. Fiecare jucator trebuie sa aiba in maini cate o bagheta. Jucatorii se vor lupta cu baghetele pana cand unul dintre ei va fi dat jos de pe saltea. Jucatorul ramas este castigatorul.

16. Galeata cu bile

De ce ai nevoie?

– Mingi de ping pong (25-30)
– Un marker permanent
– Doua galeti din plastic

Inainte de a incepe, foloseste markerul permanent si numeroteaza fiecare minge de la 1 la 25 (sau 30).

Cum se joaca?

Imparte jucatorii in doua echipe. Da fiecarei echipe cate o galeata de plastic si cere-le sa mearga in capete opuse ale piscinei.
Arunca bilele de ping-pong numerotate in piscina, iar la “Start”, membrii echipelor se vor intrece pentru a colecta mingile de ping-pong si a le pune in galeata echipei lor.
Jucatorii sau echipele pot lua din apa doar cate o minge odata. Cand toate bilele au fost adunate, fiecare echipa aduna numerele de pe mingile sale. Castiga echipa cu cel mai mare scor.
Pentru a face lucrurile mai interesante, poti acorda puncte suplimentare daca sunt colectate seturi de numere consecutive.
Partea minunata la acest joc este ca poate fi personalizat intr-o varietate de moduri. Iata inca o varianta de incercat.
In loc sa marchezi mingile de ping-pong cu numere, foloseste markere colorate pentru a desena un punct pe fiecare minge. Sau pune un punct mic colorat pe fiecare minge in culori diferite. Echipele trebuie sa colecteze doar bilele cu culoarea lor.

17. Octopusul

Cum se joaca?

Alege un jucator care sa se puna si cere-i sa stea in mijlocul piscinei.
Roaga ceilalti jucatori sa se alinieze pe o parte a piscinei si sa incerce sa inoate dintr-o parte in alta, in timp ce persoana care „s-a pus” ii urmareste si incearca sa-i atinga.
Jucatorii care sunt atinsi se vor tine de mana cu persoana care s-a pus initial. In timpul rundei urmatoare, toti jucatorii atinsi care se tin de mana incearca sa atinga inotatorii in timp ce incearca sa ajunga la celalalt capat al piscinei.
Continua pana cand toti jucatorii au fost atinsi si alege apoi un alt jucator care sa se puna, pentru a relua jocul.

18. Scufundarea dupa comori

De ce ai nevoie?

Diverse obiecte mici, cum ar fi monede, bete de scufundari sau orice altceva care se duce la fund (evita obiectele ascutite sau din sticla). Vei avea nevoie de cate doua din fiecare articol.

Cum se joaca?

Imparte jucatorii in doua echipe. Arunca obiectele in piscina (asigura-te ca exista doua din fiecare articol). La “Start”, jucatorii se vor scufunda sub apa pentru a colecta unul dintre obiectele de pe fundul piscinei. Fiecare echipa trebuie sa colecteze cate unul din fiecare obiect de pe fundul bazinului. Prima echipa care aduna toate obiectele castiga.

19. Concurs de dans in piscina

De ce ai nevoie?

– Muzica
– Lumini pentru piscina (optional)
– Props-uri (optional)

Cum se joaca?

E ca si cum ai avea propriul tau reality show! In acest joc, concurentii individuali sau pe echipe vor trebui sa realizeze coregrafii de dansuri in apa, sincronizate pe melodiile preferate. Cu cat mai creativ, cu atat mai bine! Foloseste recuzita si costume impermeabile pentru a face „spectacolul” si mai elaborat!
Invita familia, prietenii si vecinii sa vizioneze spectacolele si sa voteze pentru un castigator. Poti inventa chiar si diferite categorii de premii, cum ar fi cel mai amuzant, cel mai original si asa mai departe.

20. Stafeta cu tricoul ud

De ce ai nevoie?

– Tricouri ude (cate unul pentru fiecare echipa)

Cum se joaca?

Imparte jucatorii in doua echipe. Jumatate dintre jucatori vor sta la un capat al bazinului, iar cealalta jumatate la celalalt capat. Alege un jucator din fiecare echipa drept jucator „deschizator” si da-i tricoul ud.
Jucatorul care incepe trebuie sa imbrace tricoul, sa inoate de-a lungul piscinei, sa-si dea jos tricoul si sa-l inmaneze coechipierului care il asteapta la celalalt capat. Dupa care acesta va imbraca la randul sau tricoul si va traversa piscina, urmand sa predea si el tricoul. Castiga prima echipa ai carei jucatori vor traversa bazinul imbracati cu tricoul ud.

Sursa: https://www.swimmingpool.com/blog/pool-games/