Arata Meniul Lateral
10 cadouri pentru iubitorii de ceai

Jumatatii tale ii place sa isi bea in fiecare dimineata ceasca de ceai in liniste? Nu concepi un alt mod de a incepe o noua zi decat alaturi de persoana draga, la un ceai si o discutie despre ziua ce urmeaza?

Ai cateva prietene cu care te vezi adesea si va bucurati de propriul vostru ritual pentru momentul ceaiului, dupa amiaza sau in weekend, cu lumanari parfumate sau la un film bun…?

Atunci stii ca unul dintre cele mai potrivite cadouri pentru iubitorii de ceai din viata ta, tine evident tot de lumea ceaiurilor. Insa pe cat de la indemana pare aceasta idee, pe atat de greu va fi sa gasesti cadoul ideal pentru un cunoscator al ceaiurilor, pentru ca cel mai probabil acesta va avea acasa si arsenalul necesar pentru ca acest moment delicios sa fie unul cat mai desavarsit.

Si totusi, exista cateva idei cu care te-am putea ajuta si cu care in mod cert vei aduce un zambet de incantare pe chipul iubitorilor de ceai din jurul tau.

Fie ca este vorba despre blenduri delicioase, cele mai bune branduri de ceai, produse pentru degustari de ceai acasa, accesorii si device-uri, cescute luxoase sau chiar o escapada de epoca in care sa va bucurati impreuna de un ceai bun, ai mai jos tot ce trebuie sa stii pentru a face cadoul perfect, in 10 idei atent alese.

1. Un gift box cu necesarul pentru o dupa amiaza de ceai

Daca ai o persoana draga aflata la distanta de tine si stii ca este pasionata de ceaiuri, ii poti oferi un gift box atent gandit. Dintr-o astfel de cutie pot face parte un ceai bun, miere, o cana rustica, dar si o pereche de sosete moi si pufoase. Un astfel de gift box confortabil si calduros ii va arata persoanei dragi cat de mult iti pasa de ea.

2. Termos de ceai pentru calatorie

Alege pentru cineva caruia ii place foarte mult ceaiul, un pahar sau o sticla speciala de travel in care isi poate servi cu placere ceaiul. Acest cadou este ideal pentru o persoana careia ii place sa bea ceai, dar care este si mereu in miscare.

3. Un asortiment de arome

Alege o cutie interesanta cu un asortiment special de ceaiuri si plante de la un brand celebru. Daca vrei ceva mai special alege un set cu 50 de pliculete de ceai, cate doua din fiecare aroma. Nu rata arome precum musetelul, lamaia, ghimbirul, piersica, mango ceylon si blackberry sage. Nu-i asa ca suna delicios?

4. Set cu “bombe” de ceai

Ai auzit, desigur, de “bombele” efervescente cu ciocolata calda, dar stiai ca exista si bombe cu ceai? Aceste portii spectaculoase de ceai sunt facute cu zahar, ceai de flori si flori uscate. Alege o cutie cu bombe de ceai formata dintr-o selectie de arome din care nu lipsesc scortisoara, menta, fructul pasiunii, muguri de flori, hibiscus si musetel. Aromele speciale din bombele cu ceai se trezesc la viata imediat ce apa fierbinte se intalneste cu “bomba”, transformand-o in ceai in cateva secunde.

5. Serviciu de ceai din portelan

Ce ar face un iubitor de ceai daca nu ar avea la dispozitie un arsenal de cescute si ceainice? Alege pentru pasionatul de ceai din viata ta un set elegant care sa ii permita sa-si pregateasca o portie buna de ceai si sa o savureze dintr-un set superb din portelan.

6. Cutie de fursecuri pentru ceai Buckingham Palace

Ce ar fi ceaiul fara un fursec delicios alaturi? Alege sa oferi cadou unei bune prietene iubitoare de ceaiuri o selectie “regala” de fursecuri de la Palatul Buckingham si ii vei bucura nu doar papilele gustative, ci si sufletul.

7. Cana de ceai cu infuzor

Ofera cadou cuiva drag o cana sau o ceasca din ceramica delicata din care isi va putea servi ceaiul in ficare dupa-amiaza sau dimineata. Insa nu orice fel de cana: alege un model cu pereti dubli, cu un capac care retine caldura si un infuzor din otel inoxidabil pentru a pastra ceaiul din frunze vrac. Aceasta cana va mentine ceaiul cald mai mult decat o cana obisnuita, iar daca se raceste totusi, o poti folosi si in cuptorul cu microunde.

8. Lingurite cu miere

Stim cu totii cat de sanatoasa este mierea, iar multi oameni aleg sa o foloseasca inclusiv pentru a-si indulci bauturile calde, asa cum este si ceaiul. Poti oferi pasionatilor de ceai din viata ta miere, insa nu sub forma sa clasica, ci intr-o forma cu adevarat inedita! Alege un cadou format din cateva lingurite de miere sub forma de acadea, pe betisoare de lemn. Cu alte cuvinte, un alt nivel de rasfat! Tot ce va avea de facut destinatarul darului tau este sa amestece lingurita intr-o ceasca fierbinte de ceai, iar dulceata se va topi imediat. Perfect pentru bautorii de ceai din plante.

9. Ceainic electric

Suntem in era in care alegem sa ne usuram viata agitata si aglomerata cu tot soiul de device-uri inteligente care ne fac treaba mai usoara. Un ceainic electric va fi un plus util si elegant pe orice blat de bucatarie, insa dincolo de acest aspect util, el reda si gustul desavarsit al ceaiului. Alege un ceainic electric cu butoane presetate pentru ceaiuri albe, verzi si oolong, astfel incat tu sau o persoana draga careia ii faci acest cadou sa se bucure de prepararea ideala.

10. O experienta "ceai in 2" intr-un loc dragut

Daca iti doresti un cadou special pentru o persoana draga ce nu isi imagineaza viata fara ceai, alege sa ii oferi o experienta complexa sub forma de “escapada de epoca”.

Aceasta experienta consta intr-un tur ghidat la un muzeu de epoca din Bucuresti, urmat de un ceai servit intr-un decor impresionant. Ceaiul aromat va fi insotit de o gustare rafinata, toate servite in vase din argint si portelan de colectie, si va respecta ritualul de odinioara al servirii ceaiului. O experienta unica ce te va transporta alaturi de cel drag in frumusetea si eleganta epocii trecute.