Arata Meniul Lateral
Bea-ti cafeaua in jurul lumii: 10 experiente unice

Un mod excelent de a invata despre traditiile unei tari si despre istoria sa este sa afli totul despre cultura cafelei in tara respectiva. Daca esti pasionat de cafea si nu concepi sa vizitezi o tara noua fara sa gusti din cafeaua locala in aceasta tara, incearca aceste experiente unice la cafea in jurul lumii!

Cafeaua este o parte importanta a multor culturi. Modurile diferite in care ea este pregatita reflecta adesea traditia. Calatorii pot invata foarte multe despre o destinatie explorand cultura locala a cafelei, de la cum este ea facuta, pana la gustul sau.

O oprire speciala si unica la o cafenea locala in fiecare tara in care ajungi va fi o sansa de neegalat de a sti exact cum se prepara cafeaua aici, de ce este ea unica, dar si ocazia de a gusta din ce are mai bun de oferit o tara in materie de cafea.

Medelin. Drumul cafelei de la samanta pana in ceasca.

Columbia este renumita la nivel global ca fiind un producator de top de cafea. Si nu fara motiv! Intr-un tur de jumatate de zi in Medellin, Orasul Primaverii Eterne, turistii au sansa de a parasi orasul si de a vizita o ferma de cafea ecologica. Acolo, ei vor afla despre procesul de transformare a boabelor de cafea intr-o ceasca de cafea delicioasa.

Istanbul. Experienta desavarsita a cafelei turcesti.

Cafeaua turceasca are o aroma, o consistenta si un proces de preparare unice. Turistii pot invata despre delicioasa cafea din Istanbul intr-un tur de jumatate de zi. Ei vor vizita un bazar de mirodenii si vor primi un certificat oficial la incheierea unui atelier de 30 de minute despre procesul de preparare a cafelei. Un astfel de tur poate include si cateva opriri la unele dintre cele mai populare cafenele din oras.

La Fortuna. Prepararea cafelei si a ciocolatei.

Cafeaua este unul dintre cele mai importante bunuri care se exporta din Costa Rica, asa ca este obligatoriu ca turistii care ajung in aceasta tara sa se bucure de un tur al cafelei. Rezervarea unui tur cu un ghid local presupune ca vei afla totul despre procesul de recoltare, prajire si macinare a cafelei la o ferma de langa vulcanul Arenal. Pe langa degustarea cafelei cultivate la ferma, vizitatorii pot degusta si ciocolata si trestia de zahar produse aici.

Bogota. Ateliere de cafea.

Calatorii care isi doresc sa se cufunde in cultura cafelei din Columbia pot face un tur al capitalei Bogota. Daca nu iti doresti neaparat o vizita la o ferma unde se cultiva cafea, poti alege un tur printr-un cartier local la moda pentru a experimenta diversele cafenele si a incerca unele dintre cele mai bune produse de cafea.

Melbourne. Tur pentru pasionatii de cafea

Australienii isi iau cafeaua foarte in serios, asa ca, daca ajungi in Melbourne, nu rata un tur ghidat la patru dintre cele mai populare cafenele din oras. Afla totul despre procesul de preparare a cafelei, incearca diferite amestecuri de pe tot globul si bucura-te de recomandari si comentarii de la un ghid specializat.

Hoi An. Curs de cafea si cultura vietnameza.

Daca ajungi in Vietnam, nu rata sa petreci doua ore invatand cum sa faci cea mai buna cafea vietnameza intr-un masterclass in Hoi An. Acest oras vietnamez cu o bogatie culturala aparte este situat la sud de Hanoi si este o destinatie excelenta pentru cumparaturi si mancare. Cursul ofera o perspectiva asupra diferitelor tipuri de cafea vietnameza si a modului de preparare a acestora, inclusiv cafeaua speciala cu ou.

Stockholm. Fika Tour.

O vizita in Suedia este o oportunitate excelenta de a afla despre cultura cafelei din aceasta tara, in special despre conceptul de Fika. Fika este o traditie suedeza de a servi cafeaua cu un produs de patiserie, la o conversatie buna cu un prieten, un partener sau un coleg. Un tur Fika in Stockholm introduce calatorii in acest concept, ofera un cadru social pentru a-l incerca si include patru sau cinci opriri la diferite cafenele pentru a gusta produse de patiserie pe parcurs.

Seattle. Tur in cultura cafelei.

Pentru ca este locul de nastere al extrem de popularei francize Starbucks, Seattle nu poate fi trecut cu vederea daca te intereseaza cultura cafelei. Un tur de doua ore in cartierul Capitol Hill din Seattle vine ca o sansa de a incerca diverse specialitati, de la un espresso bogat, pana la cafea infuzata. Acest cartier la moda este locul perfect pentru a experimenta cele mai bune cafenele hipster din Seattle si pentru a incheia noaptea la un cocktail bar.

Addis Abeba. Ceremonia cafelei.

Turistii care viziteaza Etiopia trebuie neaparat sa investeasca intr-un tur al cafelei, pentru ca este imposibil sa nu faci asta in locul de nastere al cafelei! Etiopienii consuma mai multa cafea decat majoritatea natiunilor africane, asa ca un tur al cafelei in Addis Abeba este o modalitate excelenta de a intelege ritualul si cultura din jurul traditiei. Daca ajungi in capitala etiopiana poti participa la un curs de gatit local si poti invata sa prajesti cafeaua in confortul unei bucatarii etiopiene.

Brasov. Cafeaua prin simturi.

Daca ajungi la Brasov, nu rata o experienta senzoriala desavarsita in lumea cafelei de specialitate. Te vei lasa purtat intr-o calatorie in care fiecare pas este o noua descoperire si in care aromele si gusturile te vor transporta intr-o alta parte a lumii. Vei participa la un curs despre cafea “Bean to Cup” unde, alaturi de experti in domeniu vei explora secretele si povestile fascinante din spatele boabelor de cafea, vei invata tehnici de preparare si vei degusta cafele de exceptie. Iar daca nu iti este de ajuns, poti incerca si o degustare de cafea si vizita la o prajitorie de cafea din oras. Vei putea astfel sa explorezi procesul de prajire si sa inveti sa recunosti aromele si gusturile diferitelor soiuri de cafea, totul intr-o experienta de neuitat.