Arata Meniul Lateral
Top 10 cadouri experienta pentru pasionatii de natura

„Mereu mi-am dorit sa fac asta!” „Wow, e exact genul meu!” „E cadoul meu preferat!” Acestea sunt raspunsurile pe care ni le dorim cu totii cand vine vorba sa oferim celor dragi cadouri. De aceea cautam intotdeauna darul perfect care sa le arate celor dragi cat de mult conteaza pentru noi. Daca te-ai saturat de cadourile clasice, ai mai jos 10 idei perfecte de cadouri experienta pentru pasionatii de natura, cu care sigur vei impresiona.

1. Weekend cu Via ferrata, offroad si pista de bob

Un weekend plin de aventura in mijlocul naturii este cadoul perfect pentru o persoana draga care iubeste adrenalina. Ofera-i sansa de a explora frumusetile naturale ale Vaii Ghimesului si ale Carpatilor Orientali intr-o escapada de trei zile cu via ferrata, offroad si pista de bob.
Traseul de off road merge catre Varful Nascalat, unde se va bucura de primele raze ale soarelui, si continua apoi pana la marginea Parcului National Cheile Bicazului – Hasmas si apoi pana la varful Ecem. Tura cuprinde si o vizita in satul montan Trei Fantanele, pe Valea Bicajelului. Traseul de via ferrata il va ajuta sa isi testeze abilitatile si sa isi depaseasca temerile in Cheile Bicazului, iar aventura se va incheia cu o tura pe pista de bob din Lunca de Sus, pentru o doza de adrenalina inainte de cina.

2. O drumetie in doi

Drumetiile sunt excelente pentru relaxare, reconectare si miscare. Fa un astfel de cadou experienta persoanei iubite, mai ales daca stii ca este pasionata de natura si drumetii, si nu vei da gres. Daca iti doresti un mod creativ de a oferi acest cadou, poti lua o harta a traseului, o poti rula si sa o oferi intr-o sticla cu un design special si vintage, alaturi de un baton caloric sau un desert care stii ca i-ar placea persoanei dragi.

3. Participati la o cursa sportiva impreuna

Antrenamentul alaturi de o echipa, de familie sau de partener amplifica factorul distractie si reduce riscul de a sari peste un antrenament. Alege un sport care va place amandurora, o distanta sau o locatie si apoi alege cursa sau evenimentul perfect pentru voi.
Daca vrei un cadou mai complex pentru persoana draga, adauga si incaltaminte si imbracaminte sport, ideala pentru antrenament si cursa. Gandeste-te si la tonele de carbohidrati dinainte si dupa cursa de care va veti putea bucura impreuna.

4. Tabara pentru adulti

Explorarea naturii va ajuta pe oricine sa se conecteze cu propria persoana, sa-si descopere noi abilitati si sa isi depaseasca limitele. Daca iti doresti un cadou special, inscrie pe cineva drag intr-o tabara de aventura pentru adulti.
Ei bine, da! Si adultii pot si chiar trebuie sa mearga in tabere. Ele sunt ocazia unica de a petrece timp cu sinele, de a evada din cotidian si a se bucura de natura. Persoana draga tie se va bucura in tabara pentru adulti Adventure Weekend de notiuni noi de orientare, pregatirea hranei in natura si va incerca activitati precum rafting pe rau, caiac, alpinism, tiroliana, trekking si va petrece serile in jurul focului de tabara, alaturi de un grup de persoane cu aceleasi pasiuni si interese.

5. Traseu biciclete si off road

Ei da, iata un cadou de top pentru un prieten care nu poate sta fara sa faca miscare si care stii sigur ca profita de orice ocazie pentru a se bucura de natura. Ofera-i un pachet cu aventura off-road, plimbari in natura si o aventura cu biciclete mountain bike pe un traseu prin padure special amenajat.
Adrenalina, peisaje superbe, privelisti incantatoare, conectare cu natura si noi descoperiri despre viata localnicilor si a ciobanilor din zona, vizite la obiective necunoscute inca, precum barajul Rausor, Cimitirul Eroilor sau cariera de piatra Mateias – acestea sunt doar in parte promisiunile acestei aventuri de neratat.

6. Glamping & Fishing in Maramures

Cunosti un cuplu de prieteni care adora sa petreaca timp in doi, dar in acelasi timp sa isi satisfaca si setea pentru hobby-uri personale? Ei bine, un weekend de glamping si pescuit in Maramures va fi cadoul ideal pentru ei. Poti alege sa le oferi o evadare surpriza in timpul saptamanii sau un pachet de doua sau trei zile, in weekend sau oricand. Se vor bucura in mod cert de timp de calitate si de o bucurie reala.

6. Un curs de gatit pentru tabara

Nu tot ce inseamna mancare in tabara sau in drumetie trebuie sa fie la conserva sau deshidratat… Ba chiar gatitul in tabara ar putea fi ceva gourmet, daca urmezi cursul potrivit. Poti alege sa oferi cuiva drag care e plecat tot timpul in drumetii in natura un curs de gatit pentru aceste situatii speciale. Mai mult sau mai putin, cu totii stim sa gatim acasa, in conditii ideale si cu echipamentul adecvat. Insa a invata sa gatesti intr-o tabara este cu totul alt nivel de abilitati. Ofera-i prietenei sau prietenului tau sansa de a invata elementele de baza ale gatitului in natura, sau de a invata cum sa-si pregateasca si sa-si impacheteze mesele, sa lucreze cu provizii si ustensile minime si totusi sa creeze mese interesante si usoare.

7. O seara sub stele

Cel mai magic si gratuit cadou se afla chiar deasupra ta. Daca persoana ta draga este pasionata de astrologie, sau daca pur si simplu adora sa priveasca stelele noaptea, nu mai ezita si ofera-i cadoul perfect. Fii atent care sunt evenimentele ceresti viitoare si mergeti impreuna spre cel mai bun loc din care le veti putea vedea. Poti prelungi experienta si sa va luati cu voi si cortul si sacii de dormit si neaparat nu uitati de binocluri, scaune de tabara si paturi calduroase, pentru serile mai racoroase.

8. O tura de caiac

Indiferent daca destinatarul cadoului tau este experimentat in caiac si are o pasiune reala pentru acest sport, sau nu a incercat niciodata cea mai uimitoare ambarcatiune cu propulsie umana din cate exista, caiacul ofera o perspectiva cu adevarat inedita si speciala. Mai ales cand exista un apus de soare frumos de privit – sau o petrecere la final. Gaseste un tur de caiac intr-o zona pitoreasca si ofera-i chiar acum acest dar, fara sa mai amani. In mod sigur se va bucura din plin.

9. Un weekend in doi neplanificat

Unele dintre cele mai frumoase amintiri in doi sunt cele care includ timp petrecut impreuna in aer liber. Mai ales cand te poti concentra pe distractie si poti lasa detaliile in grija altcuiva. Ofera unui cuplu de prieteni o astfel de escapada de weekend, fie cu rucsacul in spate pe trasee dificile, fie pe drumuri mai usoare pentru incepatori, in care sa poata vorbi si sa se reconecteze atat cu natura cat si cu esenta relatiei lor. Ocupa-te tu de toate detaliile organizatorice, de la drum pana la cazare si mese traditionale in locatiile in care ajung, iar lor lasa-le in sarcina doar bucuria de a savura momentele pe care le traiesc in doi.

10. Drumetie cu rachete de zapada

Cauti un cadou complet pentru cupluri, familii cu copii, grupuri de prieteni sau colegi? Ofera-le o drumetie in Carpatii Orientali, completata de o tura cu rachete de zapada, atunci cand vremea o permite.
Prietenii tai vor descoperi frumusetea Carpatilor Orientali strabatand trasee montane spre varfuri stancoase, cu privelisti uimitoare, sau vor traversa podurile suspendate din Cheile Varghisului, vor patrunde in pesteri lungi si intunecate si vor invata despre bai si izvoare minerale, cratere si multe altele.
O activitate ideala pentru cei care isi doresc timp in natura si sa isi incarce bateriile, in care nu e nevoie de experienta in drumetii sau de abilitati de schi sau snowboard. Tot ce este necesar e spiritul de aventura si dragostea de natura!